Del 9: Hjälpmedel och strategier

Det finns många hjälpmedel att använda i vår nutid, speciellt många digitala. Själv är jag ganska old school som använder papperskalender och anteckningar på papper. Det finns även hjälpmedel som timstock, och man kan använda en whiteboard tavla för att skriva sitt schema, och sedan lätt sudda ut det. Men många digitala hjälpmedel är väldigt bra idag. Det vanligaste är att ha sin kalender i sin mobil istället, att skriva ner notisar i olika appar. Man kan bestämma hur man får sina notifikationer. Att sätta flera alarm är väldigt hjälpsamt för mig, gå upp alarm, medicin alarm och så vidare. För de som har råd finns även smartklockor, både för Android och iOS. Då kan man få notiser direkt i klockan, mobilen behöver inte ens vara nära. Det finns så många hjälpmedel så det nästan skriker om det. Det gäller bara att hitta dem.

Att använda en iPhone är väldigt bra för dem som vill ha simplicitet, där du inte kan ändra tema och utseende på samma sätt som på en Android telefon. Så beroende på behov så är det bra att det finns olika möjligheter. Själv har jag allt mer och mer gått över till iPhone och jag har en Mac dator, just för att gränssnittet, men även utseendet av produkten känns väldigt ”rent.” Inga konstigheter kan man även säga. Jag kan inte neka att jag ibland saknar Android och vill gå tillbaka till det. Då det fler spel och appar. Men samtidigt är ju färre intryck i mitt liv bättre i slutändan. Jag har trots allt en laptop med Windows och en reserv telefon med Android, så jag har inget att klaga över.

Det finns även många mindfulness appar, det finns bland annat en app som heter Calm, vilket jag brukar använda med min Apple TV. Appen är väldigt bra till en bättre sömn, men fungerar även när du befinner dig i stressade situationer. Det finns många sleep stories, lugnande musik och mindfulness övningar att användas sig av.

För det som inte gillar att träna på gym, finns appar och tränings DVD att använda. Det kräver en viss disciplin att träna hemma, men för det som tycker att det är så pass jobbigt att träna på gym eller utomhus så är det är väldigt bra alternativ. Själv använder jag mig utav det för att göra yogaövningar hemma, samtidigt som jag går till gym.

Det svåra är att hitta det som passar en bäst, men när man väl hittar guldkornen, så finns det en större chans till att må bättre inombords och ha mer kontroll över sitt liv och vardag.