Friends not food

Som barn visste jag inte att djur kunde känna smärta och uppleva panik. Jag visste aldrig vad falukorven på tallriken kom ifrån. Det var aldrig något jag reflekterade över förens jag blev vegan. Som vegetarian tänkte jag inte så mycket på hur djuren behandlades, utan jag valde att äta plantbaserat av andra skäl. Men så kom en dag då jag insåg hur mycket djur faktiskt lider i sitt fångenskap. Men det är vanligt att man fortfarande tänker gris, ko och kyckling osv, som mat. Något som tillhör grönsakerna och kolhydraterna på tallriken. Jag klandrar INTE någon, eftersom jag själv varit där förut. Men sedan jag följt bland annat Djurens Rätt har det verkligen öppnat mina ögon för den hemska sanningen, Som tyvärr många blundar för fortfarande. Jag vet att många försöker tänka på att äta KRAV märkt och närprudocerat där djuren har större tillgång till utevistelse. Vilket jag exempelvis tycker är mycket bättre en att köpa dansk kött. Men det oundvikliga kommer alltid ändå. Slakten. Jag har inte hjärtat till att äta något som dödats. Efter allting jag läst, sett och hört, har jag fått ett större samvete och medkänsla. Jag önskar bara att fler ville bli veganer, eller åtminstone äta mer plantbaserat. Är du vegan? Vad tänker ni som följer med blogg och veganism? Skriv gärna en kommentar, men tänk på att hålla en god ton.

En kommentar på “Friends not food

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s