Samtal på psykiatrin 29/11-12

Efter ett chockerande besked om att jag har blivit diagnostiserad med Emotionellt&nbsp instabil personlighetsstörning, så berättade P för mig, vad det innebär. Men jag hade svårt att fokusera, men stenen hon gav mig som jag höll i min hand, gjorde så att jag inte kopplade bort mig helt. Jag kunde fokusera mer på här och nu. Hon sa att det var en del av den Dissociativa störningen, som man kan bli drabbad av om man är diagnostiserad med Emotionellt instabil personlighetsstörning, förkortning IPS. Så fick jag en pusselbit på plats, i min splittrade värld. Att det är anledningen till att jag har kopplat bort mig från verkligheten, nuet. Speciellt då jag hamnar i pressade situationer.
IPS, har stått i min journal sedan maj detta år, men jag har inte blivit meddelad om detta.

Det finns många likheter mellan IPS, och min diagnos ADHD. Till viss del, min huvuddiagnos också, Aspergers syndrom.
Som har gjort att det kanske inte märkts, från utsidan och insidan. Men när jag tänker efter, så har jag alltid känt mig mer splittrad inombords, haft det svårt min känslor och energi. Men på ett djupare plan, som jag insiktsfullt vet att det inte hör till min Asperger eller ADHD.

Allt detta blev så konkret när jag såg i min journal, detta är en del av mitt liv också. Trots att hon nämnde det första gången vi sågs, så antog jag att det var fel, som jag inte själv sett att det stått så. I det senaste utskriften jag själv sett så har det stått Cyklotymt temperament, men inte IPS.
Så jag är minst sagt ställd.

2 kommentarer på “Samtal på psykiatrin 29/11-12

  1. Vad stört egentligen, att de inte berättar för en vad de skriver i ens journal, vad de har satt för diagnoser på en. Förstår att det var chockerande för dig att plötsligt få reda på detta.Man börjar ju själv undra vad de skrivit som man inte vet om…Kram. Ta hand om dig.

    Gilla

  2. Jo, det är verkligen ett stört system. Man tycker ju att man borde ha rätt att få veta vad man har, inom diagnosväg. Men samhället verkar inte ha kommit så långt än :/Kram ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s