En problematisk Aspergare i klädaffären

Det är sällan jag är på stan för att kolla på ”snygga kläder”, faktiskt drar jag på det tills gränsen går, då när mina strumpor, tröjor och andra kläder är helt utslitna och är helt håliga. Helt förbrukade.
Jag tycker det är jobbigt att testa kläder i affären. Då det är varmt, musik som inte är i min smak spelas på alldeles för högvolym. Och att det är starkt ljus och bullrigt gör inte saken bättre heller. Och så står jag där framför spegeln, och allting blir fult på mig ändå.
Men idag, och ett tag tillbaks så har jag självmant vilja hitta ett par snygga jeans. Lättare sagt en gjort, med mina klädproblem: inga konstiga modeller, ska sitta på det sättet jag vill. Bekvämt, inte för tajt, men helst lite baggy över det. Materialet måste vara på ett speciellt sett, inget lent tyg, helst vanligt bomull. Inga konstigheter, men sen måste kläderna ha lite egg i sig. Vill ju inte se ut som en tant. Men sen vill jag inte se för dramatisk ut heller, tänker jag. Medan jag går förbi butik efter butik som inte uppfyller dessa, inte så få krav jag har heller, för att jag ska känna mig bekväm trots min Aspergers perceptionsstörningar. Och som ska vara i min stil.
I vilket fall som helst så bestämde jag mig för att gå till Myrorna. Och jag hittade två par jeans, som uppfyller allt detta som jag skrivit ovan. Och billigt kom jag undan, två par fräscha märkesjeans för 185 kronor tillsammans. I like it!

En fråga till er som läser min blogg: Brukar ni handla på secondhand?

4 kommentarer på “En problematisk Aspergare i klädaffären

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s