Samtal på psykiatrin 22/11-12

Efter att jag gett beskedet om att jag vill börja med DBT, drabbas jag plötsligt av en rädsla. Alltid dessa rädslor över något nytt. Men jag vill inte att denna chans ska försvinna, bara för att mitt flyktbeteende vill så. Jag ger inte upp så lätt.

Efter jag berättat mitt svar till P, fortsatte vi på direkten att prata vidare kring DBT, och nästa vecka börjar själva orienteringen. Som vi kommer att ha runt fyra gånger. Där vi kommer gå igenom hur DBT fungerar och vilka mål jag vill nå upp till. Orienteringen fungerar även som en period då jag och P ska lära känna varandra.
Men om jag känner i slutet, att detta inte skulle vara rätt för mig ändå, och om DBT-teamet anser att de inte kan erbjuda den hjälp jag behöver så kan jag gå vidare utan att börja terapin. Alltså skrivs inget kontrakt på, fören jag, vi är säkra på att det är rätt.

I vilket fall som helst visade jag också mina egna hjälpmedel jag redan använder, som P kopierade. Och sedan fick jag även ett dagbokskort som är meningen att jag ska fylla i denna vecka. Med mina tre, absoluta, tuffast problem: Nedstämdhet, känslan av att vara uppjagad, och mina projekt.

Känslan av att komma till psykiatrin, hos P är en väldigt skön känslan ändå. Att jag kan få ventilera av mig, och få nya infallsvinklar. Som jag även fick denna gång.
Som det att jag inte tänkt på att en känsla vill säga en något. Men som jag pressar tillbaks dem, av ren rädsla. Så förstår jag inte det … Det finns så mycket att lära.

2 kommentarer på “Samtal på psykiatrin 22/11-12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s