Samtal på psykiatrin 8/11-12

Ännu ett samtal på psykiatrin, denna gång lämnade jag rummet med många positiva känslor, trots tröttheten, så gav det samtidigt väldigt mycket. Jag träffade P, som just nu och antagligen framöver komma vara min kontaktperson gällande terapi. Som jag känner mig nöjd med, då jag känner att personkemin stämmer mellan oss.
Vi pratade inte så mycket om just DBT, direkt, men vi pratade mycket om fördelar och nackdelar med just DBT och även hur dagsläget är. Vilka svårigheter jag har, och även vad jag klarar av.
Något som kändes skönt är att om vi även kommer överens om att DBT inte är rätt för mig, så kan vi själva spåna vidare på vad som kan vara ett alternativ. Som DBT är mycket intensivt, och jag känner mig rädd för att börja, som jag ändå byggt upp så mycket.
Men hon sa att jag uppfyller kriterier så jag kan få hjälp, även om det inte blir DBT. Så är dörrarna öppna för andra möjligheter för ett lugnare och mer stabilt liv. Som känns bra, och tryggt.

Sen ett annat positivt besked är att jag har blivit beviljad, inte kedjetäcke men ett bolltäcke som ger likande effekt. Det är beställt, så framöver kommer jag att ha tillgång till ännu ett verktyg. Mot ångest och oro.

2 kommentarer på “Samtal på psykiatrin 8/11-12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s