Bokrecension: Trilogin om Victoria Bergmans svaghet – Eriksson & Axlander-Sundqvist

Efter ha läst den sista delen av den nervkittlande historian om Victoria Bergmans svaghet, skriven av duon Jerker Eriksson och Håkan Axlander-Sundquist: Pythians anvisningar lämnar en med en känsla av totalt tillfredsställelse av denna uppslukande kriminalare, som handlar om mord, övergrepp och psykoterapi.

Med dessa skickliga cliffhangers efter den första delen, Kråkflickan och efter den andra delen, Hungerelden så har min längtan nästan intill varit olidlig, och bäst av allt Pythians anvisningar gjorde mig allt annat en besviken. Där historian en gång för alla avslutas, när av offren gör upp mot pedofilerna och den incest de har utsatts för. De sista pusselbitarna faller på plats. Det goda mot den onda gör upp en gång för alla, eller?
Men som nästan alla mörka historier blir inte slutet inte som man själv alltid önskat, men Pythians anvisningar lämnar en med frågeställningar, och ett slut, som inte behöver vara ett slut. Läsaren kan själv spåna vidare, om vad som kunde ha hänt i framtiden, eller ska.

Trilogin om Victoria Bergmans svaghet får en solklar 5

Trilogins ordning:

Kråkflickan
Hungerelden
Pythians anvisningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s