Möte på psykiatrin 2/11-12

Det var mycket att smälta efter mötet på psykiatrin.
För det första så hade jag inte uppfattat att jag skulle träffa en arbetsterapeut men OCKSÅ en från DBT teamet. Det blev en förändring som jag inte riktigt väntat mig, i min trygga värld. Men på ett sätt kändes det skönt, att ta allting på en och samma gång.

Om kedjetäcket berättade min arbetsterapeut om att det var till för sömn först och främst, och inte ångest. Men jag vet att det inte det stämmer helt, som jag själv har testat det mot ångest, och det funkar. Och jag har även hört att det är många fler som tycker, och har det så också. På något sätt då, så undrar jag vad den där arbetsterapeuten verkligen menade. Dock kände jag att jag inte fick något bra intryck av henne allmänt heller. Om det inte skulle gå, så tänker jag ändå överklaga.

Hon från DBT teamet kändes bra, och jag fick ut mycket från vad hon hade att säga. Jag pratade även om mina minnen som är så starka, vi pratade då kring trauma, och om det var aktuellt om att behandla.
Jag tror att vi kände oss lite osäkra båda två. Som jag redan har många strategier, och jag har varit självskadefri i mer en två månader, jag klarar av ett hushåll, ekonomi och mycket mer.
Men samtidigt vet jag, att den mörka sidan inom mig lurar i dessa smutsiga hörn.
Jag känner att jag vill ta ännu ett steg till säkerhet. Jag är orolig för att falla igen.

Jag kommer att träffa P, hon från DBT teamet igen, kommande torsdag, då vi ska gå vidare om hur vi ska göra. Om jag ska gå i terapi eller inte.
Innan mötet ska jag prata med boendestödet, om backup bland annat, som jag vet att detta kommer vara förjävligt tufft att arbeta med. Och även gå igenom DBT häftet som jag fick med från mötet.
Kedjetäcket kommer jag få besked om, förhoppningsvis snart.

6 kommentarer på “Möte på psykiatrin 2/11-12

 1. Hej. Hoppas du får kedjetäcket. Jag bad om ett bolltäcke men blev nekad det. Jag fattar inte varför? Men psykiatrin sparar in pengar så kanske därför. Fortsätt kämpa som du gör. Att vara skadefri i redan två mån är ju jätte bra. Hoppas du år en bra start på nya veckan. Kram till dig

  Gilla

 2. Till mig sa dom att Kedjetäcket var till för ångest /oro och sömn! Såhär står det på hemsidan för kedjetäcke, ProVista:Personer med ADHD-problematik eller Autism/Aspergers syndrom kan ha stor nytta av Kedjetäcket när det handlar om att lugna eller underlätta avslappning. Även barn och vuxna med mer allmänna besvär av sömnproblem, oro och ångest kan dra nytta av en enkel och praktisk lösning för att lindra besvären.Så skriv ut detta och kör ner i halsen på den där sk arbetsterapeuten vetja 😉 Go Vanjavit!!!! KRAM ❤

  Gilla

 3. DEt var konstigt sagt, min arbetsterapeut har sagt att det är just till för oro/ångest,att det ska dämpa det.Jag har ett kedjetäcke för att hjälpa mig att komma ner i varv och sova. Hon sa att jag skulle använda det även dom gångerna jag är riktigt orolig och har ångest för att det ska hjälpa så undra vad din arb.t mena??!!

  Gilla

 4. Jag tyckte verkligen att det var märkligt, det hon sa. För min samordnare på psyk påstod att det säkert inte skulle vara några problem. Så jag blev lite ställd där. Men som jag skriver ovan, så fick jag inte något bra intryck av henne i helhet heller. Ändå så påstod hon att hon hade stor kunskap om ADHD! Som gör det du skriver, det om att det är bra för oss bokstavs människor … men blir verkligen ställd då. Men jag tänker absolut inte ge upp om denna sak, och jag hoppas att de som beslutar det har mer koll på saken. Kramar! ❤

  Gilla

 5. Hej igen. Åh, jag hoppas verkligen det med.Men i många fall kan jag tänka mig att det är så tyvärr, att kommunen snålar med pengar. Snålar skriver jag för att det är en människa det handlar om och inte ett ting.Blir så sur på det där. Detsamma, vi ger inte upp.Kramar till dig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s