Min passion för böcker

Böcker har en magisk anda, jag känner ett starkt band till böcker. Inte bara för den ”andra världen” som man kan sugas in i. Bara lukten av böcker, eller känslan av att hålla dem. Det är något speciellt med böcker, och det är min trygghet.

Jag har många roliga minnen när det gäller böcker. Som den gången jag försökte sno en bok från affären, men var inte oroliga. Jag var fortfarande ett barn då, och jag var inte medveten om att det var fel och ta saker. Och de gångerna då jag smugglade med mig små böcker i mina fickor till dagiset. Så att ingen skulle märka. Och hur jag läste för dem som var något yngre än mig, eller läste och läste. Jag utgick från bilderna.
Något magisk är det ändå.

Mina föräldrar har också berättat att det första jag egentligen lekte med var böcker. De andra leksakerna, tyckte jag var föga intressanta.

Jag måste också erkänna, att jag i flera år alltid hade med mig en bok oavsett var jag än var eller skulle gå. Bara som när jag bara skulle ta en sväng till stan.
Böcker har varit min räddare, den trygghet jag alltid sökte efter.
Böckerna lämnade mig inte. Och kommer alltid att vara min största passion i livet.

 

2 kommentarer på “Min passion för böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s