En dolk prickat mitt i hjärtat – Om att leva med Aspergers syndrom, ADHD och psykisk ohälsa

Att vara medveten om sitt liv, se dessa konsekvenser och se ett perspektiv. Att vara känslomässigt medveten, är som en dolk prickat mitt i hjärtat.

Det var en vintermånad, jag hade då bott på träningsboendet i lite mer en 2 år …

Jag satt sent ute på balkongen, oftast bara med en tunn filt om mig. Minusgraderna fick mig att känna mig levande. Många gånger då jag satt och tittade upp mot den becksvarta himlen, sökte stjärnorna med min blick, fick jag en känsla. Medvetenhet. Känslornas styrka ökade. Nådde ett nytt perspektiv. Jag kunde se mitt förflutna klarare, som stjärnorna jag blickade mot, gentemot den alldeles svarta natthimlen.

Och jag kände alla dessa stygn i mitt hjärta.
Frustration, sorg, ilska, hat, förtvivlan … allt på en och samma gång.
Men den starkaste känslan som kom var medvetenheten om vilket liv som väntar på mig i framtiden.
Den ständiga kampen. Fallen mot hård mark och kraften som försvinner ur en då man klättrar upp igen. Och igen.
Aspergers syndrom, ADHD och psykisk ohälsa, det som är tyngden inom mig.
Även fast jag också är medveten om att det kommer bli lättare på vägen, så kan jag kan ändå inte undkomma frustrationen. Av att känna, inte vilja mer. Falla ihop.

Men på något sätt reser jag mig igen. Skakar av mig smutsen och nu, i medvetandet vet jag att jag kan resa mig, och många gånger starkare. Men är det så starkt, så det är värt att fortsätta på den snåriga stigen? Men om jag inte försöker, så kommer jag heller aldrig få veta …

En kommentar på “En dolk prickat mitt i hjärtat – Om att leva med Aspergers syndrom, ADHD och psykisk ohälsa

  1. Så klockrent!!! Kunde inte beskrivit det bättre själv! Du prickade in allt perfekt! Vill bara gråta av sorg och glädje samtidigt över denna börda/gåva vi fått…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s