Det finns idioter till allt

Jag brukar inte lägga ner energi på människor, kommentarer som är själviska, ogenomtänkta, korkade, onödiga, eller rent utav elaka och är meningen för att såra eller skada en annan människa.
Men nu vill jag uttrycka mig, för jag stör mig på det så innerligt, och mår flera gånger illa så jag skulle vilja kräkas. Hur man kan trycka ner någon annan, för att skapa sin egna, men lånade självkänsla.
För ett tag fick jag en av de ”ogenomtänkta” kommentarerna som man kan drabbas av, i stil med något av detta:

”Varför tar du inte bara livet av dig? Måste du gnälla över att du tagit en överdos. Vissa mår skit, men behöver inte skriva om det för det.” 

Jag satt i ett samtalsrum och pratade med en sjuksköterska på den öppna vuxenpsykiatrin. Hon gestikulerar öppet sin glädje över att jag själv tyckt att flytten gått överförväntan.
Hon är en person som man gillar från första början, öppen och glad över en annans lycka och välmående. Samtalet fortsatte, trots min trötthet så orkade jag förklara, eller snarare berätta hur jag har det.
Hur jag tycker att det går, hur jag mår, vad som händer och om det finns något jag vill ändra på eller undrar över. Jag berättade om mitt senaste val, att jag skaffat katt. Ännu en gång ser jag ett glatt ansikte framför mig.
Jag berättade om att jag tog en liten överdos en dag, men att jag inte blev så dålig så att jag behövde åka upp till sjukhuset. Varför jag tog en överdos berättar jag inte här.
Men vi kom överens om att i framtiden skall det inte finnas medicin i stora mängder på recept.
Som jag ibland kan få det svårt att stå emot impulserna. Samtidigt vet jag att det inte kan stoppa mig från att ta för mycket, men frestelsen blir mindre. Så hon tar bort paketen som vi anser är för stora och ersätter dem med mindre förpackningar. Problem solved.
I helhet var det ett mycket lyckat möte. Vi bestämde oss att ses för att ses igen om en månad cirka, och jag reste mig upp och lämnade rummet lite starkare en innan.

Hey! Jag har rätt för självsvar. För vad i denna text ovan, kan överhuvudtaget klassas som gnäll? Jag har inte gett ett fan på att yttra orden ”jag hatar livet” ”jag vill bara ha tabletterna, ingen annat hjälper” ”jag kommer inte fixa detta” ”jag orkar inte mer” ”hur fan ska jag orka leva?” ”Ta livet av mig nån”  Just det, zero times ser ni.

Det finns säker någon där ute som kommer känna agg över att jag försvarar mig, eller att jag är tillräckligt modig för att skriva om mitt liv så öppet som jag gör. För om man som människa tror, att världen är så perfekt som på tv, glamorösa dagar. Borde man verkligen tänka om. Verkligheten är inte som ett lager av rosa schlager.

Om inte människor vågar berätta sitt livsöde skulle vi alla fortfarande leva kvar i medeltiden.

Det är inte när jag bara själv för kommenterar som detta, som jag mår illa. Även när andra får mer eller mindre hjärndöda kommentarer. Jag diskuterar gärna, men om man inte kan visa sig vara sportslig så kan man ju lika gärna strunta i det.
Visa respekt för andra.
Mottot: Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Jag lovar, det finns bra karma i världen. Men om man inte kan visa hyfs, så kan man räkna med minus.

6 kommentarer på “Det finns idioter till allt

 1. Bra! Helt rätt! Jag brukar också försöka ignorera idiotkommentarer men ibland får jag, som du, SPUNK på vissa människors uttalanden. De människor som är så ignoranta och fördomsfulla och tror att de vet allt hade behövt ett rejält ”wake-up-call”… Dessvärre skulle dessa människor troligtvis duka under helt om de sattes att gå i någon annans skor. Jag brukar försöka tänka att jag inte har rätt att döma någon annan innan jag gått en mil i deras skor. Jag har själv suttit där, i en bil, med en slang in i bilen och väntat på döden (TROTS att jag har två barn!), jag har suttit med rakblad mot huden och skurit och sköljt ner ett otal piller med alkohol…. Jag HAR mött ångesten i dess vidrigaste form. Så om någon kommer och häver ur sig såna kommentarer, som du visade i ditt inlägg, så ser jag bara rött. Hur VÅGAR någon komma och uttala sig om saker de inte har en SUSNING om. Självgoda, fördomsfulla, idioter kunde världen gott klarat sig utan. De tillför då inget positivt till vår verklighet…KRAM!

  Gilla

 2. Hmmm…. ser inget som helst gnäll i ditt inlägg, tycker snarare att det är ett ganska glatt inlägg. Du beskriver att du träffat en sjuksöterska som du gillar, att mötet gått bra, osv., det händer liksom inte varje dag. Som läsare blir man glad över att det verkar gå bra för dig.Hur man då kan komma med en så förbannat korkad kommentar fattar jag inte! Fortsätt skriv öppet om din vardag, vi är många som uppskattar det. :)Kram

  Gilla

 3. Menar du på riktigt att någon skrivit så? Vilken idiot!! Bra att du försöker ignorera men sådana kommentarer gör ont och är så onödiga!!!Det är din blogg och du som ventilerar, bara att få skriva av sig kan göra att saker känns lättare. man kanske får stöd av bloggvänner som betyder mycket….Jag anser att tycker man inte om det som skrivs så läs inte och irritera dig, finns många andra bloggar att läsa.Jag tycker du är fantastiskt stark och är otroligt duktig att ta dig genom svåra händelser! Jag hejjar på dig!! Kram

  Gilla

 4. Spunk, ja bra beskrivning.Man borde verkligen tänka efter innan man yttrar sig om något. Men tycker mest synd om personen som verkar ha så låg självkänsla, som då måste vinna den genom att skriva, eller säga saker som inte har någon sanningshalt allt.Kram!

  Gilla

 5. Japp tyvärr. Godkände ju inte kommentaren. Om man inte kan visa respekt så skiter jag fullständigt i att vara vänlig. Men ibland blir man förbanat syrlig i humöret. Kan vara skönt att skriva av sig då.Tack!! För ditt underbara stöd :)KRAM!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s