Samtal på vuxenpsykiatrin 5/9-12

Jag satt i ett samtalsrum och pratade med en sjuksköterska på den öppna vuxenpsykiatrin. Hon gestikulerar öppet sin glädje över att jag själv tyckt att flytten gått överförväntan.

Hon är en person som man gillar från första början, öppen och glad över en annans lycka och välmående. Samtalet fortsatte, trots min trötthet så orkade jag förklara, eller snarare berätta hur jag har det.
Hur jag tycker att det går, hur jag mår, vad som händer och om det finns något jag vill ändra på eller undrar över. Jag berättade om mitt senaste val, att jag skaffat katt. Ännu en gång ser jag ett glatt ansikte framför mig.
Jag berättade om att jag tog en liten överdos en dag, men att jag inte blev så dålig så att jag behövde åka upp till sjukhuset. Varför jag tog en överdos berättar jag inte här.
Men vi kom överens om att i framtiden skall det inte finnas medicin i stora mängder på recept.
Som jag ibland kan få det svårt att stå emot impulserna. Samtidigt vet jag att det inte kan stoppa mig från att ta för mycket, men frestelsen blir mindre. Så hon tar bort paketen som vi anser är för stora och ersätter dem med mindre förpackningar. Problem solved.

I helhet var det ett mycket lyckat möte. Vi bestämde oss att ses för att ses igen om en månad cirka, och jag reste mig upp och lämnade rummet lite starkare en innan.

7 kommentarer på “Samtal på vuxenpsykiatrin 5/9-12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s