Balansgången – Om Aspergers syndrom

Något jag märkt på sistone, det behöver inte stämma, men det känns som man behandlar mig som jag borde klara av mer. Jag har känslan av att man behandlar mig som jag inte hade Aspergers syndrom längre. Eller inte störs av den problematiken. Nu när jag kommit så långt med utvecklingen på träningsboendet.

Det jag känner kanske inte stämmer med fakta, vad vet jag? Men jag behöver fortfarande mycket hjälp och jag klarar mig inte alltid själv. Jag gör ju inte det. Jag känner mig utelämnad i flera situationer, då man inte alltid tänker på mina svårigheter. Hur ska jag kunna hålla koll på allting själv? Vad som är bäst för mig, när jag inte får en infallsvinkel av någon annan en mig själv?
Jag kanske överdriver, men det här så här jag känner.

Finns det fler som känner som jag?
Att bli behandlad felaktigt är inget nytt, men känner någon annan av kraven på att behöva prestera mer en vad man kan?

Balansgången, hur högfungerande man är.

Jag är väldigt högfungerande, jag sköter en lägenhet, en praktik och min egen ekonomi. Men bara för det, betyder det inte att jag har lätt för det alltid. Mitt psykiska stabilitet svänger och jag har det svårare en vad många kan tro.
Samtidigt vill jag inte bli behandlad som ett barn på 9 år.
Balansgången, kommer den alltid vara såhär svår?

En kommentar på “Balansgången – Om Aspergers syndrom

  1. Jag känner precis som du vännen och jag bor inte på något träningsboende och har famlat i blindo… Folk kräver massor. För de förstår inte och kan inte sätta sig in i att det som är så självklart för dem är så komplicerat för oss, som måste processa det och översätta det till något logiskt och greppbart…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s