Att inte höra hemma – Om ensamheten och Aspergers syndrom

De flesta av de jobbigaste stunderna som jag haft här livet är när jag utsatts för att vara med i stora grupper. Det var vid den tiden jag förstod att jag inte var som alla andra. Att jag inte bara var speciell, som jag alltid känt mig. Utan också att det var något som inte stämde mig. Det var då min ångest började mola i magen. Jag var livrädd varje gång då jag visste att jag skulle vara med i en grupp. Många gånger vågade jag inte heller säga till. Jag bara antog att jag var tvungen att klara av det. Men varje gång tog det mot och jag svalde mina tårar gång på gång.

Detta är min egen Asperger klassiker; att inte känna sig hemma.
Jag kände mig ofta avskalad, avskärmad från omvärlden. Ibland valde jag det själv, men ibland gjorde jag inte det. Osynlig. Har jag många gånger känt mig. Som om alla kunde springa igenom min spöklika gestalt och de vänder sig inte ens om.

Alltid ensam, är man det? Jag brukar ställa mig den frågan, reflektera över just den ensamhetskänslan. Det finns vissa tillfällen då jag känner mig mindre ensam. Det finns också vissa stunder då jag glömmer bort tomrummet i mig, då jag umgås med personer som betyder väldigt mycket för mig. Men jag är alltid ensam, en del av mig kan fortfarande känna mig som ett spöke, till och med osynlig för världen.

Jag känner mig inte hemma, inte ens hos mig själv.
Jag önskar att jag kunde finna en trygghet, som skulle göra att det osynliga om mig kunde flimra bort. Så man kunde se mig, i en stark skepnad av den människan jag är.

2 kommentarer på “Att inte höra hemma – Om ensamheten och Aspergers syndrom

  1. känner igen mej så väl i detta inläggkänner oxå att jag verkar vara osynlig, att folk inte ser mejkänslan att inte höra hemma och passa indet är riktigt jobbiga känslorvisst jag väljer oftast att vara själv men även jag vill ha sällskap ibland ju<3

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s