Man kan alltid lära sig något nytt om sig själv

Jag har haft en speciell och lärolik måndagsmorgon.

Det har varit två händelser på jobbet som har betytt mycket för mig.
Den ena är att jag har fått svar på mailet som jag skickade iväg för att förklara mig angående fotojobben jag hade.
Hon berättade att hon läste det så fort hon fick det, men förklarade sig att hon är dålig på att svara, och att hon inte riktigt visste vad hon skulle skriva. Men att hon var mycket tacksam för att jag hade skrivit det, och att hon förstod och accepterade det.
Detta gjorde mig väldigt lättad, som jag gick runt länge och var orolig för att jag hade berättat för mycket om mig själv. Om de diagnoser jag har, bland annat.

Sen så har jag pratat med en av mina arbetskamrater på biblioteket. Vi pratade på ett djupare plan en ”Hej hej, ja visst är vädret trist idag.”
Jag berättade om mig själv, och hur jag mått tidigare i livet.
Hon sade en sak till mig som jag uppskattar mycket ”Jag har varit nyfiken på dig, men du är tillbakadragen, inte på något dåligt sätt. Men jag har undrat vem du är.” Jag svarade att jag inte brukar ta de första stegen, ”jag är ofta rädd för att öppna mig, som min bardom har varit tuffare. Jag är rädd för att man ska döma mig om jag berättar om mina diagnoser och mina psykiska svårigheter.”
Det förstod hon sade hon.
Men jag kände att jag kunde öppna mig när jag pratade med henne, så jag berättade om mina diagnoser och om mitt förflutna. Och jag kände mig lättad över att kunna berätta detta, utan att känna någon skuld.

Det är så, vissa människor klickar det mellan, vissa inte.
”Det är när man pratar med varandra som en medmänniska som man kan lära sig något” jag fyllde i ”ja, precis erfarenheter.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s