Mani kring mat och träning

Har ont i huvudet, som får minus poäng. Behöver jag klura ut varför? Nej. För jag vet mycket väl varför … Min mani för träning och mat har börjat igen. Jag äter mycket mindre och mest äter jag frukt. Om jag äter något onyttigt får jag stark ångest, och går ut och går eller tränar. Fastän jag inte har ork, lust eller vill. Det bara är så att jag måste förbränna det jag stoppat i mig, och helst lite till.

Detta är så frustrerande, för jag vet att jag inte klarar av att fungera psykiskt utan mat, men ändå håller jag likt förbannat på att dra ner mina portioner till mindre, tränar lite för mycket, försöker inte äta någonting onyttigt alls, och om jag gör det, så går jag ut eller tränar.
Och jag tänker på detta med mat nästan hela tiden, det där kan jag inte äta, det där får jag inte äta, till lunch blir det sallad bara, sen måste jag ut och gå, så det inte sätter sig på mig.

Är helt slut i huvudet nu, av dessa maniska tankar. Det sliter, både fysiskt och psykiskt.

Hur ska jag ta mig ifrån denna spiral?

2 kommentarer på “Mani kring mat och träning

  1. Kära syster! Jag vet precis vad du menar och det är en mardröm. När det ända man tänker på är mat och att man inte kan äta det och så fort man äter något vill man träna. Du får inte lyssna på dom tankarna det blir kaos och du kommer inte fatta vad som händer. För det ända du ser framför dig är mat och det är det ända problemet är just mat mat mat! Man vill inte äta och man drar ner på maten och man orkar inte till slut. Gör inte som jag man förstör sin kropp och det har jag redan gjort och jag ångrar mig så sjukt mycket att jag inte såg det då. Som jag nu kämpar att inte gå tillbaka man är så mycket lyckligare när man inte tänker på mat jämnt. Man behöver inte tänka på mat man kan äta gott man kan träna så länge man äter. Som vissa tror att man får en bra kropp om man tränar och inte äter något det är fel, man får det om man äter mat och tränar lagom.. Tro mig syster jag vet!! Jag finns alltid om du vill prata och lyssna inte på dom tankarna du har. Älskar dig ♥

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s