Hjälpmedel vid Asperger/ADHD problematik – Placera känslan i kroppen

En av de svårigheterna med att ha Aspergers syndrom och ADHD är att veta exakt vad man känner, vad känslan heter, och vad det man känner egentligen betyder. När jag säger det riktar jag mig till något yngre ålder en vad jag själv är i. Kanske mellan 11 år och upp till 15 kanske. Men vi alla är så olika i vår problematik så den generalisering jag framfört behöver nödvändigtvis inte vara korrekt.

När jag kollade igenom mina gamla skolgrejer hittade jag alltså denna mall som syns på bilderna ovan, med titeln: Placera känslan i kroppen.

Jag fick plötsligt en idé att dela detta med andra. Jag tror att detta kan hjälpa vissa med att stanna upp emellan varven, känna efter och sätta känslan på bilden, i mitt fall när jag gjorde denna i skolan; i magen.
Att stanna upp, i denna konkreta form, och möjligtvis utifrån det diskutera vidare, om det finns någon som är närvarande.
En cirkel i magen, hur känns det i magen? Varför känner jag så?

Detta kan kanske vara en grund till vissa, så om ni vill hämta hem denna mall, klicka på länken nedan:

https://lh3.googleusercontent.com/-tJcj2XT24Pk/T_76tAQAmSI/AAAAAAAADeU/KTcXczcMFpA/s512/hj%25C3%25A4lp-vid-asperger-placera-k%25C3%25A4nslan-mall-emty.jpg 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s