De 3 åren på Asperger/tränings-boendet

Jag kom på en tanke nyss. Varför är jag orolig för denna flytt? Varför skulle jag känna så, när denna flytt jämfört med den för 3 år sedan var mycket tuffare statistiskt sätt. Jag var då relativt ung, 17 år nästan exakt. Jag var fortfarande väldigt beroende av min mamma, och jag hade ett starkt band med det gamla boendet. Jag hade flyttats hit och dit till olika förvarings alternativ, som jag inte klarade av skolan, eller ens något. Jag var ett vrak på många sett. Skar mig nästan dagligen, kunde sällan vara själv. Boendet ställde upp så mycket de kunde. Men i slutet hjälpte det inte. Efter ett par vändor till och från psyk kom jag till träningsboendet. Som låg flera mil från mitt hem. Jag var väldigt, väldigt rädd. Men det var då.

Vanjavit Juli 2010

Efter dessa 3 år, har jag blivit som en ny människa. De bra egenskaperna finns kvar. Min envishet, styrkan, modet och talangen för att skapa. Givetvis finns mina diagnoser kvar, Aspergers syndrom och ADHD. Men saken nu, är att jag har lärt mig att tygla dem. Hitta strategier så att diagnoserna inte lever sitt eget liv. Utan jag har lärt mig att ta kontroll över situationen och lärt mig att prioritera.

Det svåraste är och har varit är att finna en balans. Min balans kommer aldrig att bli perfekt, har jag i vetskapen. För jag kan inte göra något åt i stora drag, av hur vårat samhälle ser ut. Men jag har ändå lärt mig när jag är i behov av att vila. När jag måste säga ifrån när det är för mycket.
Denna punkt är något av det jag har kvar att träna på, och lär ha det hela livet. Som jag, vi och annat ändras.

Idag börjar jag att sortera och packa inför flytten. Samtidigt som jag lämnar kvar en del av mig, det mörka. Men jag tar med insikten där ifrån. Jag tar med mig minnena och jag tar med mig redskapen som jag fått och hittat här. Jag lämnar den jag var och jag tar med mig den jag är nu, och de erfarenheter jag fått, både från mörkret och ljuset.

Vanjavit April 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s