Nostalgin och här och nu

Jag känner mig lugn och sansad, även fast det finns saker som är oklara, som lägenheten och fler saker som handlar kring flytten. Men jag får påminna mig själv om ganska mycket, att det inte är något jag kan göra åt just för stunden. Jag får vänta på besked och så länge lägga det i ”ryggsäcken” som man brukar säga. Även fast jag får ångest, har jag hittat strategier för att kunna hantera situationen på ett bra sätt. På senare tid har jag målat när jag mått dåligt, som gett mig en ventilering som jag behövt starkt i den stunden. Musiken hjälper, och även att fokusera på bra minnen, bra personer och annat som betyder mycket för mig har också hjälpt mig att komma upp ur ångesten. Det gäller att hitta dom där knepen, för att klara av dessa kniviga situationer.

Igår var jag till Stadsbiblioteket med personal. Av en slump så bläddrade jag bland skivorna de hade, och jag blev väldigt förvånad faktiskt, att de hade så mycket alternativ musik som jag inte trott de haft. Det är därför jag inte gett musikavdelningen en chans innan.
Jag lånande hem ett par skivor och sysselsätter mig med att lyssna igenom dem i min gamla freestyle. Det är nostalgi. Just nu är jag inne på Alice in Chains.

Där är sådana här dagar man ska njuta av, att få känna friden i några dagar. Att bara leva i känslan, så gott det går. För rädslan finns ofta för mig, vetskapen om att det kan vända så fort.
Men här och nu, det är viktigt.

4 kommentarer på “Nostalgin och här och nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s