Om och från självbiografin: Avdelning 44

Jag skrev ett inlägg om att jag skriver en självbiografi, du kan läsa inlägget här: http://vanjavit.blogspot.se/2012/04/om-och-fran-sjalvbiografin-de-svarta.html
Nu tänkte jag uppdatera om hur det går med självbiografin och lägga upp upp ett till utdrag av den med namn, avdelning 44.

Så hur går det framåt? Jag skriver i perioder, men mina intressen återkommer alltid, likasom skrivandet. Samtidigt som det är väldigt tufft att skriva vissa delar, avdelning 44 är just en sådan del. Kapitlet handlar om hur det var precis innan jag kom till träningsboendet, då jag åkte in och ut från psyk, då mitt självskadebeteende blev värre och när jag hamnade i psykoser. Och med tanke på att det bara var för 3 år sedan, nej 3 år är inte mycket med tanke på vad som var. Som gör det skrämmande att bearbeta detta i skrift. Jag var väldigt kritisk psykiskt och tanken kommer ibland upp: tänk om jag egentligen är samma person som då, som jag är nu? Fast det är jag inte, försöker jag påminna mig om.

Jag fortsätter att använda mitt lyriska språk, inte långa beskrivningar, utan jag försöker att uppnå en explosivitet och jag vill att läsaren ska känna att man är precis där, där jag var, där det hände.

 Utdrag från avdelning 44:  

Vita korridorer. Reflekterar den trasiga själen … Det klingar av skrik, mellan väggarna. Ångesten härjade rop. Jag går längst med väggarna. Försöker hitta ett dolt lösenord ut. Men de bleka väggarna svarar inte. Och dörren längst bort i korridoren är låst … Fast det vet jag redan. Jag har varit här förut. På avdelning 44. Där de ungas, sjuka andetag vibrerar. I denna mixtrade tystnad.

2 kommentarer på “Om och från självbiografin: Avdelning 44

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s