Svar till Anonym om: Aspergers syndrom och misstolkningarna – Vi är inte empatilösa

Hej!

Tyvärr ja, även om jag inte vill säga det så är det så till stor del, att de med Aspergers syndrom sägs vara empatilösa. Men alla jag känner med Asperger, är inte alls det. Och angående din fråga om det är så att de med Asperger har svårt med förändringar, så är det så i många fall. Det som oftast glöms bort med Aspergers syndrom är att de som har problematiken egentligen är väldigt olika. Vissa har kanske inte alls svårt med förändringar, vissa kan ha det jätte svårt, medan andra kanske har det mindre svårt. Men för att precisera svaret, så ja. De flesta med Asperger har svårt med förändringar. Som oftast ens vanliga rutiner blir totalt rubbade och kan leda till ångest och extrem trötthet. Det jag kan ge som tips, är exempel att ge tydliga instruktioner kring nya ting som ska göras, för att minska kontrasten av otydlighet, som kan göra det att förändringen kan bli lättare att ta då. Det som också är en viktig sak, är att det inte blir allt för mycket förändringar. Att hålla rutiner är livsviktigt för de med Aspergers syndrom för att kunna må så bra som möjligt. Och kunna ha en fungerande vardag.
Hoppas att svaret kan hjälpa dig något.
Om du har fler frågor kan du nå mig på min mail: vanjavit@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s