Att ha ett sunt ansvar över sitt liv

Mycket känns bra nu, att jag har kontroll över mina handlingar. Att jag tänker efter: Vad är bäst för mig? Och jag kan vända en negativ tanke, som saker från förr, men också tänka: Det var förr, och jag är en helt annan person nu. Även fast inte allting är lätt (men vem har sagt att det skulle vara det) så har jag ju faktiskt koll på mitt liv, mina känslor. Eller koll och koll, men jag har ett eget ansvar, som jag känner att jag kan hantera på ett sunt sätt. Utan att vilja skada mig själv, för var känner det på i längden. Det dåliga samvetet växer bara istället och man klankar ner på sig själv.

Idag har jag använt en färdighet till. Istället för att vara rastlös så nästan ångesten kommer på besök, så frågade jag om någon personal och jag kunde hitta på något, för jag sa att nästan ångesten var där, för jag inte hade något att göra. Vi åkte till skivaffären och nu är ångesten för att jag inte har haft något att göra nästan på 0. Och det är ju sånt här jag ska göra, och passa på med. För personalen finns här för mig, för oss som bor här. Om jag behöver hjälp av något slag är det självklart att jag ska be om hjälp, som jag har rätt till det … Oj, nu har jag äntligen fattat det, en skruv har satt sig på plats till slut. Det tog bara sin lilla tid, att inse det.

2 kommentarer på “Att ha ett sunt ansvar över sitt liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s