Hjälpmedel (program/apps) vid Asperger, ångestproblematik

Dator, internet och mobil med Android kan vara ett bra hjälpmedel. Här kommer ett par tips på appar och program som kan hjälpa att hålla struktur, om man till exempel har Aspergers syndrom, ångestproblematik eller likande.

1. Evernote

Evernote är ett anteckningsprogram där man genom text, listor, punktlistor, foton, röstinspelningar kan anteckna ner det som behövs komma ihåg. Evernote kan användas genom webbläsare, windows programmet, och mobiler som har Android. Programmet kan synkronisera så att det du skrivet på datorn synkroniserar till din Android, eller tvärtom. Jag är själv en ganska ny användare av Evernote, men rekommenderar ändå starkt detta program, för att ha tillgång till saker som behövs komma ihåg. Och det är lätt att skapa listor, handlingslistor och att-göra listor.

Finns att hämta på Evernote hemsida och Android market.

2. Relax

Relax är ett andningsövnings program som är speciellt anpassat till att motverka ångest och stress. Jag har innan testat väldigt många liknande program och mindfullness också, men jag fastnade aldrig för det, men efter jag testat Relax så har jag fortsatt med det och det hjälper mig att minska stressen betydligt. Android appen är lätt att använda och jag rekommenderar den till de som har svårt med ångest, stress, men också panikångest.

Finns att hämta på Android market

3. Colornote

Colornote är en enkel och smidig Android app som gör det lätt att kunna skapa listor och anteckna. Jag har använt den mycket, och genom att kunna bestämma en speciell färg för varje anteckning/lista kan göra det enklare att dela upp dem i kategorier.

Finns att hämta på Android market.

4. Nordea – Android app

För att kunna hålla koll på ekonomin lättare, överföra och betala, när du kanske inte befinner dig hemma eller
inte har tillgång till dator så finns Nordea som Android app.

Finns att hämta på Android market.

En kommentar på “Hjälpmedel (program/apps) vid Asperger, ångestproblematik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s