Jag har formats av mitt öde

Jag har formats av mitt öde, om man nu tror på öde. Hela mitt liv har jag gått i motvind och ibland har allt slocknat: skratten, hoppet om något bra och styrkan försvann. En överlevnad utan skymt av livet. Mörkret regnade som is över mig. Många gånger har jag velat gett upp, för varför leva ett liv, utan kärlek? Utan något bra att hålla sig fast vid. Jag hade glasbitarna, rakbladen, där fann jag den tröst, som senare i livet sinkat mig. Jag blev en dotter av självdestruktivitet.

Jag har aldrig riktigt hängt med, antingen är jag långt efter, eller långt före min tid. Skulle jag dö som ung nu? Men det var något som höll mig vid liv ändå, skrivandet blev en ventilation, musiken gav mig känslor, böckerna trygghet och de som faktiskt hjälpte mig, vad vore jag utan familjen, vännerna och de boenden och lärarna i skolan som brydde sig om mig, av de andra i mängden.

Men ändå, så kom psykoserna ikapp mig, jag började lyda mina röster, med en perfektion som jag hatade, men det var lika som att hata mig själv. Viola, som jag kallade henne, hon var en del av mig då, det onda medvetandet som inte ville något annat en skada, det lilla som var kvar av mig.

När någon väll lyssnar på mig, det är då det händer något. Något viktigt. Min röst har inte förr blivit hörd, jag var inget, ingen speciell. Utan jag var en person som gick förbi, inte gav någon självsäkerhet eller ett intryck av att vilja prata. Så jag gick tyst, med mitt djupa samvete. Och plågades många gånger

Nu är dagarna här, då det har vänt och jag är väldigt insiktsfull för min ålder. Det finns vissa som tror att jag är 21, kanske 22. Men än har jag inte fyllt 20. Det är av mitt lidande, och mina betraktelser där ifrån, som format mig till en tänkare. En tänkare som vågar se utanför ramarna. Det är där jag levt en stor del av mitt liv. Nu har jag blivit en person som kan påverka, av mina erfarenheter. Så trots allt negativt som hänt, så har jag blivit en person som jag kan älska, mer och mer. Konstnären och lyrikern Vanjavit.

2 kommentarer på “Jag har formats av mitt öde

  1. bra skrivet syster<3ja anser att ja är en tänkare för ja ser det mesta utanför ramen.ja försöker alltid tänkalång utanför den tråkiga ramen<3

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s