Jag lever i samhällets underground scen

Jag brukar säga att jag är samhällskritisk med all rätt. Vad jag ser, eller kanske märker, är det rätta ordet, är hur samhället sakta men säkert bryts ner. Även fast vi som människa vet konsekvenserna nu, mer än förr, så borde väll inte den här klyftan mellan jämlikheten ökas, men ändå gör den det. Människan är girig i sin natur, de som har mer, vill ha ännu mer. Medan de som inte har något, önskar att dom bara hade något. Jag är vänster i min politiska åsikt. Fördomar som finns, är bara en onödig sak, rakt igenom. Den skänker ingen nytta, eller något bra. Och ingen glädje för någon, i slutet.

På senare tid, har jag brusat upp varje gång jag nämner något, eller någon annan nämner något om politik. Jag har haft det svårt med rättigheter, eller har -jag- haft det svårt? Nej, jag och hela min familj har fått gnata och tjata, för att få igenom något överhuvudtaget. Som ett ”missfoster” i samhället, har man inte mycket val. En att stå ut, medan beslut går igenom långsamt, och av böjelser kommer när det inte finns tillräckligt med resurser. Hur kan man sinka en människa så? Så ni kan kanske förstå hur jag känner när blå sitter i regeringen. Det är mycket i deras politik som går emot mig och den personen jag är. Samhället växer återigen till ett mer fördomsfullt land och där skolan är det absolut viktigaste för att få ett acceptablet jobb, annars funkar det ju inte i deras åsikt. Tyvärr, på mitt papper står det att jag har Asperger och ADHD, är osocial, psykotisk när det blir för mycket. Så jag tillhör samhällets underground scen. Men det som glöms bort, bortom alla papper, andra skrifter och betyg. Människan. Du kan vara hur duktig som helst på matte or whatever, men den du tror du känner, kan lika gärna vara en egoistisk vuxen som beter sig som ett barn, en person med fel uppfattningar, ett svin också. Och de personer som kan missuppfattas som oanständiga, bråkiga, lata kan istället visa sig vara en storstint person med god anda, som kan vara en ärlig vän, inte dömer. Samhället behöver tänka mer utanför ramarna, tänka djupare och framförallt, tänka om.

2 kommentarer på “Jag lever i samhällets underground scen

  1. vet exakt hur det är.ja har medvetet gjort att ja lever underground scenen.när det gäller musik och tänkadet.ja vägrar att komma till den nivå ja måste anpassa mej för nån annnan.hellre lever ja ensam.<3

    Gilla

  2. Freddy. Jo. Tycker det är ett sunt val, att inte hänga med i strömmen. Det behövs andra tankar, andra människor en att alla tror att världen är en dans på rosor. Kram ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s