Skolan ökar krav men samhället är inte uppbyggt på att alla är lika

Något jag stör mig på är bilden samhället har av i unga. Många gånger utanför min vänskapskrets så frågar många om jag ska plugga, eller tar ibland för givet när jag arbetar med ett projekt att det är ett skolprojekt. Och idag läste jag på text-tv att folkpartiet vill att skolelever som redan går i 4:an ska börja med prov. Men va fan säger jag bara, ska inte ett barn få vara barn? Det väntar bara ett par år, sen måste dom redan vara vuxna. Ska samhället verkligen behöva byggas på att alla ska klara av att plugga efter högstadiet i gymnasium och nu även högskola. Och faktum är, att som samhället ser ut idag så har många unga utvecklat ätstörning eller drabbats av psykisk sjukdom. Alla är inte likadana och alla är inte ämnade till att göra samma sak. Men ändå, vill arbetarklassen som sitter i regeringen öka och öka på arbetsklassen, men många och många fler i samhället kommer inte klara det, för ätstörning och psykiskt sjukdom ökar i statistiken. Detta gör mig illa som person, som jag inte själv klarar av skolan då det inte finns resurser för de som har det svårt, utan tvingas att gå i stora klasser och har krav på sig, som den personen inte klarar av. Detta är något som gör mig så piss off, men ändå påpekar regeringen att det går framåt. Men baksidan finns, och där backar det.

6 kommentarer på “Skolan ökar krav men samhället är inte uppbyggt på att alla är lika

  1. Det är knappast en hemlighet att folkpartiet är helt sjuka. De som snackar så jäkla mycket om ”individuell frihet” och sånt och så kommer de med såna där dumheter. När jag gick i fyran så ville jag passa på att leka och vara barn det skulle jag inte fått om folkpartiet styrt då jag växte uppe så skulle jag förmodligen vara ett vrak idag. Det kan väl knappast vara meningen att man ska bli utslagen INNAN man ens kommit till Gymnasiet? kort sagt borgarklassen har givit oss en hård värld. -.- rena rama fascistelitismen.//Snake

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s