Psykiatrin undangömde diagnoser

Något jag tycker är dåligt med vården, i mitt fall psykiatrin är att jag inte fick reda på alla mina diagnoser, fören jag själv bad om min journal. Och vad stod det där då, jag hade inte bara Aspergers syndrom utan också ADHD, Cyklotymt temperament och Icke organisk psykos som diagnoser. Detta var för ett halvår sedan kanske, och då fattade jag varför läkarna har frågat om Concerta (medicin mot ADHD) kanske skulle vara en bra grej att testa, men såklart sade jag alltid nej, för varför skulle jag testa det frågade jag, när jag inte har de problemen? Jag tycker att detta är orättvist, att jag har haft 3 till diagnoser utöver Asperger sedan min tid på BUP, men de har inte sagt ett skvatt om det och mina föräldrar sa att dom inte heller visste. Är inte detta ett dåligt sätt av psykiatrin, för visst borde man få reda på de diagnoser man har. Och inte utesluta att berätta något som faktiskt är viktigt.

Själv tycker jag att detta är dåligt av psykiatrin, först nu har jag kunnat veta varför jag kan bli hyper, impulsiv och okoncentrerad, jag har ju ADHD! Jag fattade varför jag borde testa medicin mot det, som jag faktiskt har det. Jag förundras över detta faktum, att de genom alla dess år har undangömt stora delar av mig, men varför vet jag inte.

2 kommentarer på “Psykiatrin undangömde diagnoser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s