Bipolära svängingar?

Det blev en sen kväll igår, rädslan hade ett järngrepp om mig, rädd för att förlora kontrollen.
Det är något jag har svårt med, att våga sova. Tänk om jag skulle vakna upp mitt i natten, och märka att jag håller ett rakblad i handen, blodet ligger på golvet och mina armar är uppskurna. Utan att jag vetat om att jag gjort det. Den rädslan höll mig fast igår. Så jag läste, grät emellanåt, stirrade i taket … försökte sova på golvet i garderoben, men jag lyckades inte, för känslan fanns där ändå. Jag somnade först efter jag 1-2 kanske, efter jag tittat lite på Harry Potter och Fenixorden, i soffan.

Vaknade upp idag, när det blev för ljust för att kunna somna om. Och jag tänkte, och förundrades över hur mitt humör skiftar så kraftigt. Och började fundera på min diagnos Cykoltymi, som är en mildare form av Bipolär sjukdom. Som kan utvecklas till Bipolär diagnos, eller också försvinna. Men jag börjar fatta, att jag kanske börjar bli mer Bipolär en vad jag varit innan. Inte så att mitt humör svänger så kraftigt så jag behöver läggas in. Men att just känna, från att må bra till att fundera på döden, att det kanske är den ända utvägen ändå. För att slippa allt jag känner. Och det påtagliga självskadesuget som finns. Funderar på att berätta det för personalen, någon jag känner mer väl.

Idag snöar det, jippi, eller inte alls. Och påsken är här, kommer antagligen få anorektiska utbrott över allt onyttigt jag köpt och kommer stoppa i mig. Men what a fuck? Det är ju bara påsk en gång om året.

6 kommentarer på “Bipolära svängingar?

 1. för mej är det vilken dag som helst förutom att den är tråkigare eftersom allt är stängt och man inte kan jobba:(men ja vet hur du känner dej när man ska sova.har liknade fast ja tror alltid att man kommer dö när man sover:(<3

  Gilla

 2. jag tror alltid att jag ska dö när jag är magsjuk!!!vill att någon ska hålla handen men ingen får vara nära mej.glad påsk siz saknar dig massor

  Gilla

 3. Freddy: Jo, känns så lite för mig också. Tråkigt när det mesta är stängt och mår inte heller så bra utav att vara ledig 😦 Jo det är jobbigt 😦 ❤

  Gilla

 4. Sofie: Jag med, hatar att vara magsjuk och någon för också alltid hålla om mig. Eller jag måste hålla om någons ben, eller hand. Detsamma 🙂 Och saknar dig också ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s