Asperger och ADHD är också en gåva

Även fast diagnoser oftast har med sig ett pack med saker man inte gillar, så avskyr jag inte, eller hatar mina diagnoser. Ibland ser jag faktiskt min Asperger och ADHD som en gåva. Även fast mitt liv kommer vara en bestående kamp så är det just det som gör mig till en konstnärssjäl. Jag kan gräva ner mig i känslor, men känslorna väcker något inom mig, och jag tar fram penseln eller pennan och gör konst av det. Jag tror, att den som har ett perfekt liv inte kan göra konst. Sen har ju alla en åsikt om vad konst är. Vissa tycker säkert att en vas med tre blommor i är vackert. Men jag ser konst som en ventil av känslor. Det jag vill se när någon ser min konst, är att den personen ska få den direkta känslan. Att tavlan är levande och uttrycksfull. För mig är inte en blomvas det.

Men nu, tillbaks till diagnoserna. Varför ser jag dem som en gåva, visst låter det sjukt. Men genom min Asperger har jag intresset, intresset att fördjupa mig i saker, lära mig saker, se saker på olika sätt. Vända och vrida på ting. Och min ADHD, där har jag krutet, energikällan inom. Glöden. Sen har mina diagnoser baksidan att jag kan bli manisk, hyperspeedad, trött och sliten. Av de nackdelar de för med sig. Men om jag kan tygla det, så är jag säker på att jag kan komma långt. Så långt som jag drömt om, och drömmer om.

7 kommentarer på “Asperger och ADHD är också en gåva

  1. Framför allt gör diagnoserna Vanjavit till Vanjavit. Jag sa en gång till en person som frågade mig om jag aldrig funderat på om det inte vore lättare om man inte haft asberger(jag tror denne skämdes för sin diagnos) och självklart har jag väl haft de tankarna men det gör ju mig till den jag är vem nu det är hehe. jag vet iallafall att Vanjavit är en fin person kram på dig. Snake

    Gilla

  2. Snake: Skulle nog faktiskt inte kunna tänka mig en Vanjavit utan Asperger eller ADHD. För det är ju mitt liv på något sätt, och jag har dessa nackdelar och fördelar. Skulle nog bli tomt utan dem. Skulle du kunna tänka dig själv utan Asperger?Du är också en fin person, väldigt. Saknar dig ❤

    Gilla

  3. ärligt talat: Visst har man väl tänkt tanken men jag kommer alltid fram till samma sak: Nej det kan jag inte tänka mig. Jag menar visst jag är inte 100% säker på vem jag är(men det går framåt) alltid men jag vet att asberger är en del av mig. I miss you to//Snake

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s