För och nackdelar med ADHD

Även fast man har en diagnos, så betyder det inte alltid att diagnosen bara är negativ. Så är det exempelvis med ADHD. Även fast min ADHD ställer till det en hel del periodvis så betyder det inte heller att jag känner totalt agg mot den sidan av mig, för min ADHD gör mig också:

– Målmedveten. Om jag bestämt för en sak, så går jag in för det med 100 procent.
– Effektiv

Men de fördelarna av ADHD har också en baksida.
Målmedvetenheten kan bli i så hög grad att jag till slut blir manisk.
Och min effektivitet kan bli så hög att jag inte hinner med i farten, utan mot slutet blir allting pannkaka ändå.

Men baksidan har ändå en lösning. Innan jag började med Strattera (medicin mot ADHD) så var jag på det viset, men jag märkte snabbt skillnad när jag hade börjat med Strattera. Så jag far nu sällan omkring som ett femårigt barn som ätit för mycket godis och läsk längre.
Med rätt medicinering, hjälp och inställning, kan man leva ett fungerande liv, och även finna styrkan i sig själv. Och som mig, kan man även hitta styrkor i sina diagnoser. 

2 kommentarer på “För och nackdelar med ADHD

  1. Du är stark och det finns alltid positiva och negativa saker med allt.Men jag kommer ihåg, då när du glömde medicinen. Du tänkte städa hela världen och så städade du en coca cola flaska haha, och sedan blev du ledsen och började gråta inne i dit rum. Och vi båda ville till sist operera oss! Men det gick över sen för vi är bra som vi är. Men du hade glömt medicinen, det fick mig att förstå vilken skillnad den gör. Du vet, jag älskar dig syster ❤

    Gilla

  2. feennyykatt: Haha, ne det kommer vi nog aldrig glömma. Det känns ändå bra, även fast du kanske undrande: va fan är det med min syster nu då, så är jag glad för att du kan förstå nu.Vilket minne va, hm städa en coca-cola flaska … hur normalt är det liksom, haha. Men såklart är vi bra som vi är! Vi är ju bäst. Love ya min underbara syster yster ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s