Diskriminering – Döm aldrig någon vid första ögonkastet

Det finns låga människor, men sen finns det sjukt låga människor. Jag tar i beaktande: döm aldrig någon vid första ögonblicket, det du ser, hör stämmer oftast inte. Jag har den livsfilosofin högt på listan, hur man borde vara för att bli själv bli behandlad gott. Jag har mött låga människor, glåpord och hån. Blivit kallad hora, och andra kränkande ord. Jag skjuter ifrån mig orden med den pansar mur som man är tvungen att bära för att inte dra ner sig själv i andras regn av pilar, hur ful man ser ut, hur förjävlig man är, äckelmänniska tvi tvi vi spottar på dig. När man själv blivit behandlas som råttpiss av människor, oftast från okända så ifrågasätter man senare, människans natur. Jag skulle aldrig behandla någon på det viset, för jag vet hur det känns där inombords, hur man ibland tar emot orden, fast man egentligen inte vill. Sen finns det där inne, klingande fast man inte vill höra ekot. Ett motto: Döm aldrig nån efter utseende.

Vad är det för skillnad på låga människor, och sjukt låga, kanske ni undrar? Jag stötte på en av dom en gång för länge sen, jag var med och handlade på ICA, jag bar mycket smink, svart läppstift, vitt puder, rosa ögonskugga, markerade ögonbryn och tuperat hår. Så som jag ofta klädde mig då, och mina svarta boots förstårs. Från ingenstans kommer det fram en arbetade från ICA ställer sig framför mig, och säger ”Ursäkta” Jag vänder mig om och möter en medelålderskvinna. Hon fortsätter ”Vart är du på väg någonstans?” Jag svarar förstårs med ett ”Va?” Hon fortsätter ”Ja, ska du till cirkusen eller?” ”Nej… ” ”Det ser ut som så, du ser förjävlig ut” Sen hann jag inte lyssna vidare på det mest kränkande jag har hört för jag gick vidare med den personen som var med. Den dagen var förstörd.

Nu efteråt: Hur kan en person vara så jävla sjuk, en arbetande på mataffären, medelålderskvinna snappar upp mig och säger rätt upp och ner att jag är så jävla ful så hon skulle kunna slänga mig i elden.
Alla dessa ord jag tagit, inte bara för mitt utseende alla gånger, utan för att jag inte är som alla andra, jag syftar på min Asperger.

Jag bara säger, tänk efter innan ni dömer någon.

10 kommentarer på “Diskriminering – Döm aldrig någon vid första ögonkastet

 1. Det är ju enkelt att säga ”sånt är bara att skita i, det är de som är idioter inte du” men det är inte så enkelt att göra när man får ett personligt påhopp som ”du ser för jävlig ut”, jag har vart med om liknande typ ”Halloween är över” osv och ibland har jag syrligt kontrat med ”Ta av dig masken då” men jag har inte alltid haft det självförtroendet. Senast jag fick en kommentar för mitt yttre var ”Vilka fjolliga strumpor du har” varpå jag kontrade med ”vad angår det dig? Du ska skita i vad jag tar ur min garderob: Jag är UTLESS på folk som ska anmärka om andras utseende” så vart det tyst. Sånt kan vara retande som satan.//Snake

  Gilla

 2. minns den tiden och hu jag uppfattade dej dåinnan jag läde känna dig på iktigt så såg jag en liten tjej som mådde mycket dåligt.men samtidigt tyckte jag att du va så cool, och modig som vågade bäa de där klädenai böjan va jag lite rädd fö dej oxå men det gick över och idag är jag glad att ha dig i mitt liv

  Gilla

 3. Jag är också trött på att bli dömd efter utseendet. Ibland har jag fått höra ”Ska du på fest eller?” och ”Värst vad du är uppklädd då!”. Folk verkar tycka att man inte kan ha vissa kläder till vardags. Jag förstår mig inte riktigt på det. Varför kan man inte bara ha på sig vad man vill utan att få störande kommentarer? Kram ❤

  Gilla

 4. Snake: Man är verkligen utless på idiotiska parasiter (som jag kallar dem för) som suger minsta bra känsla ur en, för att själv känna sig starka, hm ja parasiter. Det är så tråkigt att det förekommer, och jag lider med dig och alla andra som utsetts för glåpord, för man faktiskt vågar visa sig för den man är och inte någon mainstream person för att passa in. Och jo, om jag var som jag är nu, skulle jag då antagligen inte ta åt mig mycket, kanske till och med ha mod att säga ifrån. Tycker det är super att du gör det, liksom att inte ta skit. Kram ❤

  Gilla

 5. Freddy: Det finns människor till allt, även om jag inte tycker det borde vara så alltid …Jag gillar att du vågar vara dig själv 🙂 Det är en styrka ❤ Och din frisyr kommer bli hur bra som helst sen ❤

  Gilla

 6. Sofie: Men jag är så glad att du inte ändå dömde mig, för du sa aldrig några elaka ord .. Har ofta varit tillbakadragen, det kanske har gjort det svårare då också, att veta hur man ska närma sig mig. Men blir glad att höra att du tyckte jag var modig som vågade. Du är en bra människa, och jag är så glad att jag fick lära känna dig siz ❤

  Gilla

 7. Yolanda: Blir så retad på att människor kan kasta ut sig vad som helst, och inte tänka innan, är det verkligen rätt att säga så? Beundrar dig, som ändå vågar visa dig vara den du är.Att folk inte kan uppskatta att det finns människor som visar och vågar vara sig själv, att dom inte kan tänka: åh vad cool hon/han är. Ne, folk ska istället kränka. Fråga mig inte varför det skulle vara bra, det är -ocoolt-Kram ❤

  Gilla

 8. Jag håller med i det du säger. Har själv blivit det och tyvärr så fortsätter väll också. Men jag fattar inte hur man kan döma folk, det är så sjukt lågt. Sjukt, sjukt!Det är bara idioter som gör det, det är verkligen sjukt att man kan göra något sånt. Du ska aldrig ta åt dig något av någon som säger något så idiotiskt, för du är en underbar människa och en helt underbar syster. Jag har världens bästa syster, världens coola syster. Du vet, jag älskar dig ❤

  Gilla

 9. feennyykatt: Vi lever i en värld som dömer, tyvärr. Brukar ibland också döma, men jag har ju nog vet att hålla käften och inte såra någon liksom! Mm, verkligen idioter. Det är ju så synd att du också ska drabbas 😦 Lyssna inte på dem du heller, får du är ju en sån underbar människa. Om dom inte accepterar dig, så går dom verkligen miste om en bra tjej, med humor, talanger och så snäll. Och du vet, jag älskar dig också ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s