Kan man ”legitimera” ett självskadebeteende?

Kan man legitimera ett självskadebeteende funderade jag på för några dagar sen? En idiotisk tanke, men den spann på där fint. Jag grubblade och kom på att hammaren är det ”legitimerande” självskadesättet. Det ger den effekten man är ute efter och blåmärkena försvinner, bevisen försvinner. Så jag kan ljuga om sanningen och förtränga att jag egentligen inte är självskadefri. Men när jag tänker efter min ideologi v.s mitt sunda förnuft så vet jag att det är skit-sätt att skylla på att det är okej att skada sig själv. I mitt liv är ett självskadebeteende inte längre ett val. Kan jag skylla på att min hjärna är kollapsad av trötthet då? Både jag och nej. Min extrema trötthet har gjort mina svängningar humörmässigt svårare. Men det är fortfarande jag som har ett ansvar över mitt egna liv. Så jag gjorde det enda rätta. Jag lämnade ifrån mig hammaren, jag är värd bättre en att ha dåligt samvete och vara en överlevare i mitt karga landskap, en vad livet runtomkring egentligen har att ge.

2 kommentarer på “Kan man ”legitimera” ett självskadebeteende?

  1. Du är stark, och jag förstår verkligen hur svårt du har det. Du är värld så mycket mer. Önskar ibland när du känner dig ledsen att jag kunde hålla om dig, krama dig och hjälpa dig. Du är otroligt stark och blir så glad att du lägger undan den. För du är inte värld att må dåligt så du skadar dig. Du ska inte göra det alls, och du vet att jag står vid din sida, kramar dig, finns där, och om du vill prata, så finns jag alltid. Jag finns alltid för dig och jag saknar och älskar dig jämnt. ❤

    Gilla

  2. feennyykatt: Då håller mig om mig, genom det osynliga syster bandet vi har mellan oss. Dina ord betyder så mycket för mig. Vi är starka tillsammans ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s