Att ta ansvar över sitt egna liv

Har precis varit och fikat med en av de personal som jag hade mer kontakt vid början av min vistelse på boendet. Vi pratade om hur det var när jag kom hit, hur jag mådde och hur mina beteenden styrde mig. Vi skrattade båda två då hon nämnde ”baby saken”.

Baby saken kom in i bilden när jag hade varit på psyk, men sen blev så beroende av personalen då jag hade svårt att vara själv. Så under natten hade jag den där ”baby saken” så att de kunde hålla koll på mig. Och fan vad jag svor över den där jävla saken, som jag gör än idag visst. Personalen berättade att det var just det som var hennes mening med ”baby saken”. Att jag skulle bli så arg på den så jag skulle börja ta ansvar över mitt egna liv. Och det lyckades. Efter hundra svordomar, arga blickar och arga konversationer med all annan personal så sa jag ”Ja va fan, jag ska skärpa mig!”

Det är ett exempel på hur det var när jag kom hit i början, men också ett exempel som kan få en att skratta.

3 kommentarer på “Att ta ansvar över sitt egna liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s