Lämnar jag boendet som en vuxen kvinna?

Kommer jag lämna träningsboendet som en vuxen kvinna och självständig? Från ett vrak, till en stark person, som vill leva? Det känns som så. Att jag har slutat att överleva och istället börja leva. Min självkänsla är bra mycket bättre en vad den har varit förr. Självkänslan är något vi har pratat mycket om här, att det är den är grunden. Om man inte gillar sig själv, inte tror på sig själv så kan man inte växa, är det så?
Jag blir fortfarande rädd, på något sätt när jag tänker tillbaks … Hur nära jag var från att tyna bort helt. Min plats på boendet var min räddning, från att gå under helt.

Idag har jag funderat mycket på flytten, jag kikar på boenden, hoppas på en plats på biblioteket och söker på katter. Det känns helt underbart faktiskt, att få flytta helt till eget. Leva på egenhand. Samtidigt som det är skrämmande. I för sig, så kommer jag inte leva helt på egen hand, jag kommer få hjälp av boendestöd. Men ändå, här på träningsboendet räcker det med att gå upp en trappa så finns det personal som kan hjälpa en, så såklart kommer det bli en stor förändring. Just idag känner jag mig ändå inte särskilt rädd för flytten till sommaren/hösten. Utan känner mig snarare väldigt förväntans full.

Nästa vecka på fredag åker jag och min kontakperson över dagen till min hemort, där det ska vara ett större möte, med både LSS, läkare och det nya teamet som ska hjälpa mig senare i framtiden. Just det känns däremot väldigt nervös, är inte sådär jätteförtjust i att träffa nya männsikor. Men det känns som då, efter mötet så närmar sig flytten ännu mer, då det antagligen kommer bli en klarare plan kring allt.

Tänk, hur långt jag kommit, på bara tre år. Från en vilsen 17 åring, till en 19-20 åring som är beredd att ta livet med storm.

6 kommentarer på “Lämnar jag boendet som en vuxen kvinna?

  1. Åh Vanjavit, du har varit så otroligt stark i hela ditt liv.Det är coolt att se hur långt du har kommit med allt. Du vet jag tror på dig och finns alltid här för dig.Tummarna upp syster yster. ❤

    Gilla

  2. du kommer att klara det här galant vanjioch det är många här som kommer stötta dig sedanoch kanske kan vi börja träffas regelbundet när du flyttat?håller tummarna för dej vännenälskar och saknar dig din sofie

    Gilla

  3. feennyykatt: Och tack för du har funnits och -finns- vid min sida, min syster yster som har fått stått ut med mycket av min galenskap <3Älskar dig precis som den du är ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s