Vad är Asperger hos mig

Även om man är diagnostiserad med Asperger syndrom betyder det inte att alla vi som är det är precis likadana. I vår individ och problematik. Så här ter sig Asperger hos mig:

 • Jag är tillbakadragande och tyst. Jag gör ingen större insats att ta kontakt med människor, som jag har svårt att veta hur man gör.
 • Rutiner är livsnödvändigt, om jag inte skulle ha några rutiner skulle mina dagar bara rasa ihop, som mina tankar och handlingar inte går på automatik så behöver jag en strukturerad vardag.
 • Jag har svårt för förändringar. Som de ofta ställer till för mina rutiner. Jag blir trött, och kan må väldigt dåligt om förändringarna är stora eller gör min dag väldigt annorlunda en mot vad den egentligen skulle vara.
 • Jag har svårt med ljudintryck och viss beröring.

Sen finns det andra saker, som är i min Asperger problematik. Men punkterna ovan är bland de sakerna som jag har svårast med.
Men glöm inte, att de med Aspergers syndrom snarare är väldigt olika en lika.

13 kommentarer på “Vad är Asperger hos mig

 1. tycker inte du är tillbakdragade.iallafal inte när vi träffas:)och beröring som kramar har du ju inga problem med:)<3 men rutiner är livsviktigt för mej och förändring är apjobbigt<3

  Gilla

 2. Mina vänner och även psykiatri/myndighetskontakter brukar säga att jag gör intryck av att inte vara särskilt tillbakadragen, även om jag själv känner att jag är det. Snarare: jag vet att jag är det. När jag umgås i en grupp blir det ofta jobbigt. Det beror alltså helt på situationen.

  Gilla

 3. Jag tycker att du är som Vanjavit, och ingen annan. Ingen diagnos kan ändra dig.. Även fast du har det svårt ser jag dig som Vanjavit och ingen diagnos..Älskar dig ❤

  Gilla

 4. Problemet med massorna är att så fort de hör ordet ”Asberger” så tänker de per automatik på filmen ”I rymden finns inga känslor” och utgår ifrån att man är enligt de där sterotypiska mönstrena. Jag vet ju dina svårigheter och respekterar dem, mina egna svårigheter ter sig ju i:Jag är egentligen inte särskilt social eftersom jag till större delen håller mig instängd, jag hatar när folk jag inte känner väl rör mig, jag har säkerligen fler svårigheter men jag har inte sovit så bra inatt och kan inte tänka så långt nu, det är inte min poäng i alla fall: Du vet ju dina ”svagheter” men du har ju ändå enorma styrkor, du överlever trotts att världen kan kännas lite motig, du kan framför allt PEKA UT dina ”svagheter” men jag ser dem inte som ”svagheter” och allt som allt är du en underbar vän 🙂 // Snake

  Gilla

 5. Freddy: Blev faktiskt lite förvånad över mig själv, att jag inte var så blyg som jag brukar vara. Men tiden vi har varit vänner på facebook kändes liksom ärlig, och jag litade på dig redan då. Jo, kramar har jag inte heller så svårt med, ibland bara. Och rutinerna är verkligen sjukt viktiga. Undrar hur man annars skulle vara …Kram ❤

  Gilla

 6. Y: Du har en viktig poäng där faktiskt. Det beror ju mycket på sällskapet också. Grupper brukar jag blekna i totalt. Men annars kanske man inte är så tillbakadragande ändå, fast man kanske tänker så. Tack för kommentaren, den gav mig en tankeställare. Kram ❤

  Gilla

 7. feennyykatt: Jag är verkligen glad att du ser mig som Vanjavit, och inte som en ”diagnos”. Det värmer, att du har så fina tankar om mig. Du ger mig styrka, verkligen min syster. Älskar dig ❤

  Gilla

 8. Snake: Håller med. Samhället har verkligen fått en stereostyrd syn på Asperger. Som är så synd, som de flesta av oss absolut inte är som ”i rymden finns inga känslor”. Känner samma för dig, även fast din problematik så har du dina styrkor. Och du är också en underbar vän, kommer ihåg vår tid så väll. Kommer aldrig glömma den heller, och glömmer inte dig. Kram ❤

  Gilla

 9. vanji min vanji<3 gud vad jag saknar dig massorska försöka sicka iväg ett paket åt dej någon dag vet dok ej vilken har även ett brev som väntar härmen tyvärr inget frimärke<3 älskar dig siz, du är bäst

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s