Vyn från en person med Aspergers syndrom

Något jag ofta funderar på är, hur omvärlden ser mig? Som mina egna känslor är ihop trasslade, mycket till mig själv. Mina egna känslor och min egna syn på omgivningen. Kommer jag alltid vara ett förevigat frågetecken? Till andras ord, till andras blickar? Till det som sker … kommer jag någonsin förstå det? Ibland önskar jag att jag kunde vara en extern observator. Så jag kunde se, så jag skulle förstå: så är det, så menar hon. Se vyn från ovanför, och då skulle jag få svaren, förstå. Jag vill så gärna förstå. Mer en något annat ibland.

Hur ser jag ut, hur reagerar jag och hur reagerar dom? Men jag förstår inte signalerna. Ett brytningsfel, en defekt av något. Något som aldrig kommer att läka, bli rätt.
Jag är annorlunda, speciell. Jag kan bli accepterad eller jag kan bli utstött, jag är en person med Asperger syndrom. Ensam, tillbakadragande, tyst. Men jag är fortfarande en människa och jag har känslor. Jag har tankar, jag har en röst. Men om ni aldrig ger mig en chans. Kan jag aldrig bli hörd.
Något jag vill, är att få en chans, som alla andra. Jag vill att någon lyssnar. Ge mig ett liv, ta det inte ifrån mig.
– Jag vänder mig om, ser genom mina ögon suddigt. Världen faller aldrig på plats, tårar faller ständigt. Salta från mina kinder, men jag torkar bort dom. På rutin. Jag får inte visa mig vara svag. Tänker jag. Jag går hem ensam … ensam. Det ekar på något sätt i mitt huvud. Ordet ensam
Jag når porten hem, medan något iakttar mig bakifrån. Skuggan av något jag inte förstår. Och den har alltid funnits där.  –

5 kommentarer på “Vyn från en person med Aspergers syndrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s