Tankar kring kvinnosyn och ätstörning

Ur min kvinnosyn lider jag: unga tjejer är som skapta för ätstörning. Samhällets stereostyrda syn gör vad jag tror, det svårare för tjejer att växa upp idag en för killar. Men det är ju min åsikt, och jag kanske har helt fel.

I en värld som den här för att kunna klassas som modell är det credit på att vara långt över 1.70 meter lång och där med vara tråd smal för att klassas som snygg. Men att ligga på undervikt med sond, är det lika attraktivt? Nej, jag tror inte det. Men kvinnosynen är på väg åt helt fel håll, när det dyker upp program som Mamma och minimodeller. Varför ska vi med fel uppfattning trycka ner fingrarna i halsen, och tro att det kommer att hjälpa oss. Att vadå? …Precis. Sen finns det andra anledningar, varför ätstörning finns och drabbar människor. Men ärligt talat, undermedvetet är jag också säkert hjärntvättat hur man som kvinna ska vara. Och jag tror det kan vara en stor faktor, framförallt för den kommande generationen.

Och en passande sång till mitt klagande:

7 kommentarer på “Tankar kring kvinnosyn och ätstörning

  1. Jag håller verkligen med. Detta är på väg åt fel håll. Det är ju en jävla massa tjat om bantning. Annonser på facebook, aftonbladet osv. De gör det bara för att tjäna pengar och det gör mig så jävla ledsen. :(Kram ❤

    Gilla

  2. Y: Visst är det hemskt, tycker verkligen synd om de som är yngre som får växa upp idag. Herregud, vet inte om jag skulle klara det. Det gör mig också ledsen :(Kram ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s