Utveckling i en känslomässig dag

Denna dag har varit stark känslomässig … mer en vad jag är van vid nu för tiden. Som jag har lärt mig att på egen hand att hålla känslorna i schack.

Under morgonen var jag väldigt trött, och kände ett motstånd att gå till praktiken. Jag gick ändå dit, som jag gillar att vara där. Men jag måste medge att min fokus inte var på topp, som det första jag började göra var att upptäcka mig själv göra ”fel” på på simpla saker. Ganska irriterande då jag annars inte brukar ha problem med slarv fel. När jag tog en rast märkte jag även då att min koncentration inte fanns där till hundra. När jag skulle läsa i ett rum där samtidigt andra sitter och för olika samtal. Jag kunde varken koncentrera mig på att läsa, eller ens följa med i samtalen själv. Vad som händer i mitt huvud i sådana situationer har ett ord: kaos.

När jag var hemma kände jag mig rastlös, eller jag var det. Så jag bestämde mig för att ta bussen till stan och gå till skivaffären. Som var ett bra beslut för den stunden. Att klättra på väggarna hemma är inte något bra alternativ …

Att åka till stan bara sådär brukar annars kräva mycket mer planering en vad som gjordes idag. Men jag klarade det bra ändå.
Och nu till en annan känslomässig stund under dagen var min gråt som jag drabbades av medan jag såg på en film. Kanske var det filmen i sig också, det vet jag inte. Men när jag väl började att gråta kändes det skönt också. Jag vet inte varför jag kände mig så ledsen som jag var då. Inga tankar, tomt i huvudet. Jag grät ändå.

När det skulle vara planering, så låg jag på garderobsgolvet, mörkret som är där inne lugnar mig, som många kanske inte tror det skulle göra. Men det gör det.
Personalen kom, men jag bad den att komma tillbaks om 20 minuter. Och jag visste att efter de 20 minuterna ska jag samlat mig, öppna dörren själv den här gången och skriva planeringen och ta medicinen som jag ska.
Den som kom när lät tveksam, men när jag sa varje ord så menade jag varje också. Jag har blivit mycket ärligare mot mig själv ju mer jag vuxit i mig själv.

Så även under denna känslomässiga dag, så har jag haft kommandot över min kontroll. Och det kanske måste komma dagar som de här? För kan man alltid att lyckas att precis hålla känslorna på gränsen bakom en själv? Jag tror nog inte det.

8 kommentarer på “Utveckling i en känslomässig dag

  1. Freddy: Det gör du, som jag vet att du finns där, och när jag mår dåligt brukar jag tänka på de bra stunderna vi haft, dom tankarna gör så att jag mår bättre, tack för du finns min vän ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s