Att finna styrkan att tro på sig själv

Många gånger har fått höra att mina drömmar inte är realistiska, att jag borde gå i skolan istället. Att jag borde läsa upp mina betyg så jag kan komma in på ett gymnasieprogram. Att jag ska vara som alla är, passa in i en mall så jag kan bli accepterad, få ett jobb genom den ”riktiga” vägen.
Men jag har aldrig intresserat mig av det där. Jag har varit en dagdrömmare och väldigt kreativ. Och framförallt målmedveten. I så många år då jag tvingat mig själv passa in i den mall samhället förväntar sig har jag brutet ner mig själv. Att leva med Asperger är långt ifrån komplikations fritt liv. Komplikationer inträffar dagligen.
År 2009 åkte jag in och från psyk. Jag var nedbruten och psykotisk. Min världsbild var skev. Gymnasiet hade jag slutat, praktiken klarade jag inte av. Vad skulle det bli av mig nu?
Ändå när jag låg på psyk var jag kreativ, spelade gitarr, målade och skrev nästan konstant (när jag väl var kapabel till det).
Dagdrömmaren jag har alltid velat visa vem jag är, den kreativa sidan. Nu ville jag inte passa in i ramen, jag hatade skolan, skolan hade förstört mig. Men som många andra säger så funkar det inte, men kan inte bli ”känd”. Jag har inte heller bett om att bli känd, men om nu jag kulle vilja det? Varför skulle det inte kunna gå? Jag lyssnade för mycket på andra, och glömde bort min talang, drömmar och framtidsmål.

Men efter mina två år på boendet har jag haft en vernissage och läst upp min lyrik. Så har jag ändå inte lyckats? Många av de saker jag gjort, har byggt upp min självkänsla, jag börjar tro på mig själv. Mina konstnärs jag har utvecklats, samma som poeten i mig.
Jag fortsätter att utveckla min konstnärliga sida, skriver på föreläsningen, skriver på olika böcker och vill ha flera vernissage i framtiden.
Kom ihåg, ingenting är omöjligt om man tror på det villkorslöst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s