Börjar med matdagbok

Har nu börjat med en matdagbok jag tänker följa en vecka. Efter varje måltid skriver jag vad jag har ätit, precist. Ett problem jag har stött på är inte om jag äter eller ej, utan hur mycket jag äter. Som jag ofta drabbas av lågt blodsocker och ofta är kall och kraftlös misstänker jag att mina portioner inte är tillräckligt. Och det är ju sant, till viss del. Jag brukar mäta måtten, en portion ibland två beroende på hur mycket jag ätit under dagen. Men det jag tillagat äter jag inte upp allt av. Jag låter nästa alltid en del pasta ligga kvar. Och jag har jätte svårt att veta vad som är lagom när det gäller mat. När jag äter ute äter jag oftast mindre en den andra personen, vill ju inte få konstiga blickar på mig. Men ett faktum är att min kropp och huvud kräver mer mat och energi en vad kanske andra inte behöver. Att ha Aspergers syndrom, ADHD och diverse diagnoser tar på mig. Varje dag om och om igen. Blir inte riktigt klok av det gäller maten. Det är väll ständig träning, som alla andra problem som dyker upp. Matdagboken kanske hjälper mig att se ur en annan synvinkel vad det gäller mat. Jag hoppas på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s