Hur jag redigerar mina foton

Här tänkte jag visa några exempel på hur jag redigerar mina foton.
Som jag fotograferar med en systemkamera så är det inte
mycket som behövs redigeras egentligen. Om man jämför med en
digitalkamera, som jag också haft. Då kan det krävas mer redigering,
speciellt om man är som jag, noggrann och petig.

Bilden är grunden, det är så jag ser det. När man har den så kan
man arbeta fotot i bildbehandlingsprogram, jag använder mig främst
av Adobe Photoshop Lightroom. Och även Adobe Photoshop CS3.
För att få resultatet man har tänkt sig.

Här är några exempel på hur jag redigerar mina foton:

Bild 1
Här är jag främst arbetat med färgerna, som är ganska tydligt,
och det som jag oftast gör. Jag är även höjt kontrasten en aning.

Bild 2
På detta foto har jag arbetat med kontrasten, tyckte inte det behövdes inte mer.
Och jag gillade färgerna redan från början.

Bild 3
Innan foto turen så hade jag bestämt temat redan, så original bilden blev
en hel del ändring på.
Jag har använt mig av ljusstyrkor samtidigt som jag har använd mig
av kontrast och andra sätt att tona ner bilden. Jag gjorde den svart vitt och till slut lade jag till
ett grusigt filter.

4 kommentarer på “Hur jag redigerar mina foton

  1. Jo favoriten är alltid svår att välja 😛 Men aha okej, har jag nog aldrig smakat på ^^ Min är grönt te med honung i! =)Aha usch njao mitt humör är också så. Men idag har det varit bra ändå utan ett endaste bråk! ..Än så länge ialf, å jag hoppas det håller sig så! ^^ Men bra att det är bättre med dig :)Varsågod ❤ Jadu har ingen aning om hur dom firar! Men gissar på att det blir julmiddag hos hans ena syster, och sen lite fika med peppakakor å sen kommer jultomten. Vilket är roligt, För min pojkvän kommer vara jultomten. Det är ganska många småbarn i hans familj så därför dom har tomte!^^Kommer nog se roligt ut x') Haha!Hur ska du själv fira julen? (=Haha precis det är sååå typiskt! Men jag blev hindrad av att stå å välja ut en såndär färdig smoothie i förpackning, Sen glömde jag bara bort det! xD Roligaste var att jag har glömt det 2 dagar på raken. Så jag fick ta en sväng till frukthuset på kvällen å köpa det :P, Behövde pärlsocker till negerbollarna ^^ Kram

    Gilla

  2. Tette: Haha, 2 dagar på raken, vilken otur 😉 Bra att det fixade dig till slut i alla fall :)Låter som det kommer bli en bra jul för dig 🙂 Tomten ja, han var inte så poppis hos oss när jag och syskonen var små 😛 Mina småsystrar var rädd för tomten både två. Haha 😀 Min familj har kommit med bilen igår, en ganska lång åktur 4 timmar ungefär. Som jag bor en bit bort. Vi ska bara ta det lugnt, igår var det lite mys. Kommer bli idag med. Och sen julklapps öppning, åh är 19 år och är fortfarande barnsligt förtjust i julklappar 😛 Är du det? :)Kram.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s