Tankar kring mobbning och diskriminering

Jag är en väldigt öppen person.
Jag tror, när man har utsatts för mobbning och diskriminering,
så sätter det spår.
Jag skulle aldrig såra en människa utan någon anledning,
eller hur personen är annorlunda.
Även fast jag kan ha fördomar så har jag nog med vett och etikett
för att inte kasta ur mig det så fort jag får chansen.
För jag vet att det sårar.
För det sårade mig, även fast jag många gånger höll det för mig själv.
Jag var ett perfekt mobboffer, som jag stammade.
Mina trogna hat anhängare släppte mig inte fören jag började högstadiet.

Smällar visste jag att jag skulle få ta senare.
Om man inte passar in i normen hur man ska se ut enligt alla, så får man höra
ett ord efter det andra.
Men det visar hur fel samhället är, tänker.
Borde man inte bli glad när man ser någon med en annan stil?
Varför kan man inte tänka; jag önskar att jag var så modig som den?
Nej, man stjäl mod genom diskriminera människor, eller hugga in på ett barn som
är annorlunda.
Varför inte istället vinna modet rättvist genom att säga?
Vill du hänga med och leka?

4 kommentarer på “Tankar kring mobbning och diskriminering

 1. Jag föreläser ute i skolorna kring ämnet och möter många utsatta elever, många berättar just att de inte får ha sin klädstil som de vill eller vara på ett visst sätt. 2/3 anmälningar som kommer in om mobbning handlar om att man beskyller den utsatte för att vara orsaken till problemet. Vart tog synen om allas lika värde vägen? Varför är det så få som försvarar och stöder de utsatta? Publiken som ser på men inte väljer att ingripa är det värsta.. Alla ska få vara som dom vill vara och är utan att någon annan människa ska påpeka det. Det finns en mänsklig rättighet till detta som måste följas! På min hemsida hittar du mer info..

  Gilla

 2. håller med dej.bara man tittar i samhället idag så måste man passa in annars blir man mobbad av samhället.helt jävla sjukt och äcklad blir ja av samhället vi liver i

  Gilla

 3. älskadedet första intrycket jag fick av dej var att du var cool som vågade klä dig så där, jag tyckte om dej men såg oxå hur trasig du var och hur lik du va mejja jag kunde se en del av mej dig.jag var rädd för dej och det kan jag erkänna men jag kännde dej ju inte hellervisst försökte jag ta kontakt med dejjag ritade av dej, tror jag har kvar den teckningen någonstans men jag skulle aldrig reta dejdet är inte min stil, man ska låta andra vara som de är//sofie

  Gilla

 4. Jotack vi hade det väl bra i Göteborg ^^ Finns inget att klaga på ialf. Bara att pappa snodde min pojkvän i några timmar för att fixa hans dator! Patrik är ju såndär expert på datorer så pappa passade på haha :PMen ja ^^ Jo för jag får exem ganska lätt med! Men jo får höra med någon som tatuerar ^^Åh snygg tatuering men ögat var lite läskigt haha 🙂 Härligt att höra, Jodå min var bra! Å snart är det helg igen. Känner att jag är rätt så seg på att blogga, Fast just nu är det stressigt x)Men men Hoppas allt är bra ialf :)Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s