Aspergers syndrom eller nonchalant?

Ibland har jag funderat på om jag är nonchalant eller om min brist
av ögonkontakt beror på Aspergers syndrom.
Jag skulle gärna vilja säga att jag inte är nonchalant, men ibland är jag
så förbannad på folk, just nu många av personalen på boendet.
Så av ilskan visar jag inte något intresse av att vilja prata och så blir
jag en stenhård mur.

Och tanken slår mig att det måste kännas som att prata mot en vägg.
Men så tycker jag att också att det är jobbigt med ögonkontakt, kan
inte förklara varför … Men Asperger spelar in där.
Men givetvis försöker jag så gott jag kan, att hålla ögonkontakt, för
jag vill inte verka vara en idiot mot nya människor och i andra sociala miljöer.

Kanske är det lite av både och.
Mina långsinta känslor mot människor, men också diagnos problem.
Jag slåss ofta av känslan att vara ett socialt missfoster.
Vad är det man säger, träning ger färdighet?

14 kommentarer på “Aspergers syndrom eller nonchalant?

 1. Jag antar att du redan har hittat appen, men ja den heter bara mindfulness. Mindfulness handla om att hitta nuet och lära sig att fokusera på nuet kan man säga. Hoppas den ge dig lika mycket som det na gjort för mig.

  Gilla

 2. H, du kanske skall fråga på psyk om de skulle kunna göra en grundläggande undersökning för den diagnosen?Vad roligt att du får både kolla på en föreställning OCH vara kreativ – underbart! =)Nej nej, den läkaren jag har nu skulle aldrig göra något sådant, han är riktigt bra, och ärsur för att så många andra läkare har f*ckat med mina tabletter tidigare.

  Gilla

 3. Man kan aldrig göra annat än sitt bästa kom ihåg vad jag brukar säga: ”Har du gjort ditt bästa så har du aldrig misslyckats” det är obekvämt att se främlingar i ansiktet det vet jag och det kan heller ingen begära att man måste anser ju då jag personligen. //Snake

  Gilla

 4. har också känslan av att vara ett socialt missfoster, förmodar att det beror på min asperger, så du är inte ensam… kram

  Gilla

 5. Eriiza: Egentligen vet jag att det är ett diagnos-problem med ögonkontakt. Men ibland får jag dessa tankar ändå. Jobbigt att du har haft läkare som inte varit bra, jag har haft tur … en så länge. Man vet ju aldrig med psykiatrin :/Jo det känns helt fantatiskt att jag har fått möjligheter till att arbeta med kultur på ett kreativt sätt :)Har du hört något om att du får gå på frikurs eller så?

  Gilla

 6. Snake: Brukar tänka på dig ibland, saknar dig. Du försvinner aldrig från mig, du har en speciell plats i mitt hjärta. Jo det är väll så att det är Asperger det handlar om, men tankarna kommer …Ta hand om dig, kram Vanjavit.

  Gilla

 7. Jag tänker även på dig Vanjavit och hör gärna av dig om du skulle vilja träffas någon gång då du råkar ha vägarna förbi. Du förvinner ej heller ur mitt liv.Allt jag kan säga är:Det är inte alltid ”dem” som har rätt.//Snake

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s