Positivt och givande samtal kring tvångstankarna

Idag, för första gången på länge har
faktiskt någon lyssnat på mig och diskuterat kring lösningar om de
tvångstankar jag har.
Det jag och en personal kom överens om är att:
Jag ska äta en tredjedel av grönsaker, den andra av protein och även den tredje, kolhydrater; som har varit för lite av, eller inget alls.
Det andra, motionen är bra och får vara kvar.
Det tredje saken, som gör det hela nya.
Är att varje söndag kväll ska jag väga mig, för att kunna se att allt är OK. Så jag kan lägga ifrån mig alla tankar om mat, hur mycket jag ska äta, vad jag inte får äta och så vidare.
Som upptar stor del av mitt liv nu, och gör mig enormt sliten. Både fysiskt och psykiskt.
Det känns redan skönt nu, om jag har gått upp i vikt, eller ner så tar jag det på söndag.

Så lättad är jag, det känns som en stor tyngd som vilat över mina axlar är borta.

6 kommentarer på “Positivt och givande samtal kring tvångstankarna

  1. Aha, ja det var ganska sent! Jo kan förstå det att det var skönt att få veta. För det är ju aldrig roligt att gå runt och känna sig annorlunda än dom andra barnen osv. när man är liten.Jo precis, förståelsen är mycket lättare. Visst så har min mamma och jag samma diagnos. Men inte samma sak ändå, man vill ju alltid prata med någon annan med. Jo det är ju skönt att veta att man inte är! :)Minns ju när man var yngre då man bara ville försvinna och gömma sig. Eftersom man var så annorlunda och ingen förstod sig på en. Men nu är det ju bättre från det! Då man har lärt sig:)Jaså! Vad gulligt 😀 Vill också ha en hona, Men det är väl gansak svårt att bli av med geckoungar? Aw okej vad synd, men då är det samma som för mig med, Min ödla bor ju hemma hos pappa medan jag bor i Värnamo än så länge i studentlägenhet där det också är förbjudet med husdjur. Söta namn 🙂 min heter MR Kekke haha. Först hette han bara Kekke för fem årsen men nu det senaste har jag lagt till MR av någon anledning jag inte vet varför ^^ Men imorgon ska jag hem till Kekke ialf & pappa =) Kram

    Gilla

  2. Tette: Det är faktiskt tvärtemot, geckoödlor verkar ha blivit poppis 🙂 Eller vad jag ska säga. Så vi har sålt alla, utan större problem.Honan dog till slut, kanske för hon fick så många kullar 😦 Det är en så typisk känsla, att aldrig känna sig hemma. Att man alltid kände sig annorlunda …Det var som man betraktade världen uppifrån :(Bardomen var jobbig :(Hihi, döpte om mina ödlor också.Fint namn! :)Synd att du inte du kan ha honom hos dig bara :(Kram.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s