Aspergers syndrom och komplikationer – psykisk sjukdom

Jag har i grund och botten Aspergers syndrom och ADHD, som är neuropsykiatriska funktionshinder.
Många förvirras, eller håller fast vid tanken att det är en sjukdom.
Det är ett funktionshinder, säger jag för tusende gången.

Men Aspergers syndrom kan leda till psykisk sjukdom, tilläggs diagnoser som psykiatrin säger.
Depression är det vanligaste, vissa kan även få kronisk depression, som åtkommer med mellanrum.
Jag har haft psykotiska perioder i mitt liv, ganska många gånger.
Det utlöser när jag är stressad, och stressen kommer i grund och botten från mina huvuddiagnoser.
Jag har även ett bipolärt beteende.

Jag hade önskat att jag inte fick de hinder i mitt liv, och allt annat skit som kan komma med köpet.
Vissa kan få social fobi, andra depression, eller borderline och psykoser.
Ett av mina motton är:
Jag kan fastna i den personen jag alltid varit, och jag förblir den.
Men annars jag kan använde mig utav det, och hjälpa andra som är/har varit i samma sits som mig.

7 kommentarer på “Aspergers syndrom och komplikationer – psykisk sjukdom

 1. Riktigt fin ny header ! =)Egentligen är det bra att du har kontrollbehov, det ger dig en exakt situation att träna på.Att bara må skit är svårt att behandla, man måstehitta alla de situationer som utlöser ångesten, och i detta fall har du en jättebra sak att jobba på. =)Ja, jag förstår inte det.Om jag är medveten om att jag har ett problem OCH vill ha hjälp för det, så borde de varatacksamma för att jag vill göra något åt det,INNAN jag ligger på dödsbädden!

  Gilla

 2. Aha, det är svårt att stå emot motionen närtankarna skriker att man måste..Kanske kan du begränsa tiden istället för att låta bli helt att motionera?

  Gilla

 3. Starkt av dig att prata om syndrom såhär öppet! Har oxå aspberger och kronisk depression stämmer perfekt på mig! För så det är, Jobbigt nog! Har du haft det länge? =)Men härligt att höra att du mår bra! Med mig är det sådär, Är sjuk å väntar bara på att tiden ska bli till en ny dag så man kan åka hem =) Gör du för kul då? Kram

  Gilla

 4. Eriiza: Så kul att du gillade den, tack så mycket! :)F-kassan är krångel, stå på dig! Hoppas verkligen f-kassan får vet i skallen och hjälper dig, så att du kan komma mer kvitt ifrån dina diagnoser.Det med motion och mat är mycket problem med just nu, tror det är därför att jag behöver kontroll. Somjag inte har när jag mår psykisk sämre. Så du strukturerar jag upp det jag äter och hur mycket jag ska motionera.Förstår att det är så för dig också, men man får kämpa på. Det skulle vara så skönt att få all mat kontroll iväg från tankarna ibland. Tack för tipset med motionen också 🙂 brukar gör så ibland men glömmer det också.

  Gilla

 5. Tette: Sen jag blev diagnostiserad med Aspergers syndrom har jag varit öppen med det, en stor del av bloggen jag vill att den ska vara är givande, och att personer med Aspergers syndrom, ADHD och liknande kan finna den värdefull och som en hjälp. Jag har haft mina tilläggsdiagnoser den jag började på BUP, Asperger har man ju hela livet. Vad jag gör, hm jag älskar att vara kreativ, när jag har chansen låter jag den flöda. Annars jobbar jag om dagarna och lyssnar mycket på musik.När fick du Asperger diagnos?Kämpa på, vet hur det är att vara deprimerad som jag levde med en i 1 år. Fin ödla du har förresten 🙂 Har också haft en geckoödla :)Kram.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s