Perfektionisten i mig

Något man kanske inte vet om mig, är att jag är något av perfektionist, eller pedantisk.
Jag är noggrann i det yttersta, petig skulle jag nästan vilja säga.
Som varje albums omslag i musikprogram jag använder ska vara i högupplösning och varje album
måste ha en bild.
Varje skiva har korrekta taggar, låt titeln, årtal, till och med genren.
Jag gillar att ha ordning i mina lådor och bokhyllor, där allting är sorterat så jag lätt hittar.
Jag stör mig om något inte är där det ska vara.
Sen har jag höga krav på mig själv, att jag ska göra allt rätt.
Det skapar problem hos mig ibland, som jag inte kan göra allt rätt.
Och jag tar det som ett misslyckande.

Perfektionisten i mig har både en svart och vitt sida.

4 kommentarer på “Perfektionisten i mig

  1. Det är bra att vara nogrann och lite av en perfektionist, men inte när det mer eller mindre hindrar dig i vardagen, och ger dig ångest när du gör ”fel”. =/Ja, att bara göra en sak i taget är galet svårt,det får en verkligen en att inse hur mycket manstressar genom allt.Förstår inte heller varför sjuka skall blir såförbisedda när man behöver hjälp, pengar äralltid en stressfakor.Och jag vill börja en kurs för att kunna måbättre, och bli bättre, och komma ut lite ur diagnoserna.

    Gilla

  2. det va inget nytt vanja att du är det:)ja har märkt det o vill du höra en liten hemlighet.ja är oxå perfonist.måste ha allt perfket.annars blir det åt helvete.men det som är lite kul är att ja har ett jätte stökig lägenhet.hur får man det att gå ihop hehe

    Gilla

  3. Eriiza: Blir tokig på mig själv, antingen är jag svart eller vit. Antingen eller :/Och det är så svårt att sänka kraven på minprestation. Som jag har haft den hög väääldigt länge. Men det är sånt man få träna på, antar jag :/Det är galet svårt, verkligen. Vi får se om vi två lyckas någon gång :)Samhället är så, orättvist 😦 Att det ska vara så jävla svårt. Men de har inte tänkt på en sak, istället för att hjälpa de som har de svårt i tidigt skedde skulle de spara pengar på, som är så viktigt för dem.Utan istället väntar de, och som i mitt fall så betalar de sjukt mycket för att jag skabo här på träningsboendet.Jag håller tummarna för dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s