Destruktivitetens dilemma

Är det jag som själv valt att hamna i  det destruktiva beteendet?
Är det jag som har orsakat min egna jobbiga period?

Flyr jag?
Flyr jag verkligen?
Är jag rädd?
Tar jag den säkra vägen nu,
istället för att göra det rätta?

Antagligen är det så.
Det har hänt förut, min egna
nedgående spiral.
Vill jag leva så?

Vad är det jag vill?
Det är mycket jag vill, men min egna rädsla stoppar mig från att lyckas.
Så frågan är, vad är det som är värt något?
Att leva ett liv man egentligen inte vill innerst inne?
Eller att försöka göra livet till det man drömmer om, och önskar?

2 kommentarer på “Destruktivitetens dilemma

  1. jag tro bara att det är så ”typiskt” adhd o as att reagera så. Man gå framåt och vill göra massor, sen backar man 2 steg för att man inte kommer någonstans. Jag TROR att det är viktig att sätta upp sina mål stora som små, tex; man skriver upp punkter vad man vill har gjort under dagen. Likadan kan man väl göra med mål man vill göra med sitt liv. tex ” innan jag fyllt 25 vill jag har haft föreläsningar om min sjukdom” jag kan oxå känna denna frustration att inte komma någonstans. Jag vill så mycket som att starta eget, göra egen karriär som jag vill kunna leva på, men så finns det då saker och ting som bromsar mig, mitt mående. Men en dag ska jag väl oxå komma på det bästa sättet för mig att skaffa mig min egna karriär. 😉 kram

    Gilla

  2. Tror du att det är så?Jag har inte tänkt på det faktiskt, bra att du sa det. För det kan stämma en hel del. Det är nog ganska typiskt.Bra förslag också, brukar skriva olika listor men ska nog fixa några med framtidsmål. Jag tror att du kommer att fixa det, bara man vill det så pass mycket. Min största dröm, eller en bland de är att ge ut min dikt/lyrik samling. Det är en stor dröm, och det är ju inte omöjligt heller. Jag håller tummarna för dig att du kommer lyckas :)Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s