Aspergers syndrom och perceptionsstörning

Kläder kan vara svårt för mig, perceptionsstörningarna som min Asperger
kan orsaka gör så att jag har svårt för viss beröring.

Här är en lista på vad jag har svårt för och gillar eller inte gillar när det gäller kläder:

 • Klädmodeller

Jag använder helst så enkla klädmodeller som möjligt.
Som linnen, men axelbanden måste vara precis lagom breda, och linnet
måste sluta precis där jag vill.
Det är samma med t-shirt andra kläder.

 • Materialet

Det finns material som jag ryser av, som de där träningsbyxorna som
var silkiga, som föräldrarna köpte. Skrynklat och hårt tyg är också obehagligt.
Ju mjukare och desto mer familjärt av det jag brukar använda, desto bättre.

 • Mönster

Mönstrade kläder använder jag nästan aldrig, jag känner mig obehaglig i dem.
Randiga tröjor har oftast ”fel” ränder.
Så min garderob består nästan bara av enfärgade plagg.

 • Skor.

Jag har aldrig kunnat använda ”spetsiga” skor. Jag känner mig obekväm
och konstig i dom. Skor behöver ha den perfekta formen där tårna är.
Annars använder jag aldrig skorna.

I slutsats kan man säga att jag inte är jätte lätt att handla kläder med direkt.

4 kommentarer på “Aspergers syndrom och perceptionsstörning

 1. Oj, jag tro att du o jag absolut kan shoppa loss ihop, jag är PRECiS likadan! Jag har 95% svart, kan inte har något annat. Jag vägrar. Jag känner mig olustig, obekväm. Som att gå ut naken! Min sambo försöker gång på gång att sätta på mig kläder med kläder, men då frässer ja åt honom. Nä utredningen har ännu inte börjat. Är ju minst 2 års väntan. Sist jag kollade var de 15 pers före mig o de var i mars. Jag hoppas på att de bli snart! Kram på dig

  Gilla

 2. är i stort sett likadan. omöjlig att handla kläder till. 😉 har väldigt svårt för vissa material. nu vet jag och andra att det beror på min asperger, men när jag var liten fick jag alltid skäll för att jag vägrade använda vissa typer av klädesplagg. till exempel så klarade jag som barn inte av att ha jeans.

  Gilla

 3. Blomman: Haha jaaa, tror jag med att vi skulle kunna. Vilken väntan … hoppas att det blir snart för dig, kanske till och med tidigare. Jag hade väll tur .. Tur och tur, kanske inte … men som jag hade fått akut hjälp så var jag på rätt ställe. Bortsett från att vara i dåligt skick och bli medicinerad så hade jag min utredning året efter när jag började må bättre.Håller verkligen tummarna för dig, kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s