Aspergers syndrom och normalbegåving/svagbegåvning

Det stod på ett papper att jag är/var svagbegåvad.
Ser dom mig som hjärndöd? Tänkte jag först.

Jag frågade Annette om det som jag läste,
hon sa att det kunde bero på hur jag är
i sociala situationer och hur mina sociala
färdigheter har skrivits.

Det jag läste tog jag dåligt, bara se ordet
svagbegåvad om mig själv fick mig att vilja
kräkas på allt.
Men som Annette sa kanske det gäller
om mina social färdigheter.

Och jag kan ju hålla med om att jag

har väldigt svårt för det sociala samspelet
och likande.
Jag drar mig ofta undan, det blir lätt missförstånd mellan
personer emellan och omvärlden och
jag kan inte tolka andra människors signaler.

Men jag är inte heller i behov av ständiga
sociala kontakter.
Då det brukar bli för mycket för mig.
Men som vem som helst vill jag ändå ha och finna
kontakt med jämnåriga,
just nu är internet en perfekt plats för mig.

Viktigt att veta är att de med Aspergers syndrom ses som normalbegåvade
och ibland över normalbegåvade.

Och att Aspergers syndrom är en sjukdom är bara skitsnack.

Men när jag ser efter står det normalbegåvad på papper nu.
det kanske förr som jag sågs som svagbegåvad,
jag gjorde ju trots allt min
utredningen när jag mådde som psykisk sämst.

4 kommentarer på “Aspergers syndrom och normalbegåving/svagbegåvning

 1. du är bästjag ser dej inte som svagbegåvad du har sådan intelligens jag ser ju det och jag ser hur kreativ du ärsaknar dig siz ska skicka ett paket till dej snart måste bara köpa ett först kanske nästa vecka när jag får pengar vi får semen paket blir det i alla fall

  Gilla

 2. Aspergers är ju snarare ett handikapp en sjukdom, eller? Jag läste någonstans om aspergers att dem som har detta handikapp är mer en tillgång för samhället än ett last. Jag känner inte dig, men jag är helt säker på att du inte är svagbegåvad, jag tro att du är väldigt begåvad av dig. Kram Blomman

  Gilla

 3. Sofie: Tack så mycket siz! Jag vet jag själv inte är svagbegåvad men det måste bero på att diagnos utredning gjordes när jag var som sämst psykisk och det kan blivit svårt att se saker helt rätt då.Det ska bli spännande att få se presenten. Kram!

  Gilla

 4. Blomman:Ja, man kan säga att Asperger är ett handikapp, men exakt är det ett neuropsykiatriskt funktionshinder. Jag är normalbegåvad, men det var för som man såg mig som svagbegåvad, läste det på ett papper, blev upprörd och kände att jag behövde skriva av mig allt det här.En last för samhället … det är nog olika hur man ser på Asperger och såklart vilka ställen man befinner sig på. Vi är ju precis som andra människor som helst och har alla rättigheter som alla andra. I skolan såg man mig som ett ”problem barn”.Vännerna jag hade såg mig som speciell antar jag, men var väldigt omtyckt ändå.Och i min nutida arbetes situation blir det bara bättre och bättre.Om vi får det stödet som vi behöver i tid så kommer ju många av dessa problem ex. som skolan inte bli jätte stora och inte lika svåra och lösa.Men samhället har inte kommit så långt, hoppas att det går snabbare för de nya generation med Asperger.Tack för respons! Det glädjer mig.Kram Vanjavit

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s